Επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε Χίο και Κω‏

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, επισκέφθηκε την 96 ΑΔΤΕ στην Χίο και στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη για το μεταναστευτικό με τοπικούς φορείς στο Δημαρχείο Χίου. Επισκέφθηκε επίσης φυλάκια στο Φαρμακονήσι και την Καλόλιμνο.

 

Ακολούθως επισκέφθηκε την 80 ΑΔΤΕ στην Κω και συμμετείχε σε σύσκεψη για το μεταναστευτικό με τοπικούς φορείς στο δημαρχείο της Κω.

 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Χίο, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

 

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Υπουργέ, θα συνεργαστείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη κυβέρνηση; Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι μπορεί να μην είστε στην επόμενη Βουλή.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το θέμα είναι ότι δεν ψηφίζει ο κ. Μεϊμαράκης, ψηφίζει ο ελληνικός λαός. Στις εκλογές, στη Δημοκρατία, αποφασίζει ο λαός. Εμείς, περάσαμε αυτούς τους μήνες συμμετέχοντας στην κυβέρνηση για την οποία είμαστε υπερήφανοι, λειτουργήσαμε όπως υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό, ως αναγκαίο καλό, κάναμε τις παρεμβάσεις μας σε θέματα Εθνικής Άμυνας, σε εθνικά θέματα, σε θέματα θρησκείας, καταψηφίσαμε νομοσχέδια τα οποία ήταν για εμάς «κόκκινες γραμμές».

 

Θεωρώ ότι είχαμε μια άριστη συνεργασία με την κυβέρνηση, εκπληρώνοντας την υποχρέωση την οποία λάβαμε από τον ελληνικό λαό να παρεμβαίνουμε εκεί που πρέπει. Θυμάστε ότι έλεγαν να καταργηθούν οι παρελάσεις. Οι παρελάσεις αυξήθηκαν, ήταν και ο Πρωθυπουργός στην παρέλαση.

 

Άλλοι έλεγαν να καταργηθούν τα θρησκευτικά σύμβολα, τίποτε από αυτό δεν έγινε. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κάναμε αυτά τα οποία πήραμε την εντολή να πραγματοποιήσουμε και μάλιστα σε άριστη συνεργασία με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Δηλώνουμε ευθέως ότι εμείς κατεβαίνουμε αυτόνομα στις εκλογές. Θέλουμε ξεχωριστή λαϊκή εντολή, αλλά την επόμενη ημέρα με πολύ χαρά, όπως έχουμε ήδη συζητήσει με τον Πρωθυπουργό, αν το επιθυμεί ο ελληνικός λαός, θα είμαστε μαζί.

 

Όσον αφορά τώρα τον κ. Μεϊμαράκη, του εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα ως προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Από εκεί και πέρα, θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός ποιον θέλει στην κυβέρνηση. Αυτό σημαίνουν οι εκλογές, με την τήρηση του Συντάγματος η έγκριση της λαϊκής εντολής.

 

Προβλέψεις δεν θα κάνω για το ποιος είναι μπροστά, ποιος είναι πίσω. Συνήθως εμάς μας δίνουν έξω από τη Βουλή και όποτε μας δίνουν έξω από τη Βουλή ερχόμαστε πιο ενισχυμένοι. Θα το αποφασίσουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες.

 

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Το Σύνταγμα λέει κάθε έξι μήνες εκλογές;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όταν έχει απολεσθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία αντιλαμβάνεστε ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρχει μια κυβέρνηση μειοψηφίας. Μακάρι να μην υπήρχε η έλλειψη της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε αριθμό βουλευτών και να μην χρειαζόταν να κάνουμε εκλογές. Οι εκλογές ελπίζω ότι θα γίνουν πολύ σύντομα, είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν με όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα και αυτό τουλάχιστον που θα επιδιώξουμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι να γίνουν σε ήπιο κλίμα με όλους τους κανόνες της Δημοκρατίας. Δεν θα απαντήσουμε σε προκλήσεις ούτε σε προσπάθεια όξυνσης του κλίματος, ούτε σε προσωπικές επιθέσεις. Έχουμε μια ξεκάθαρη ιδεολογική άποψη. Η παρουσία μας στην Κυβέρνηση στον τουρισμό με την κ. Κουντουρά, στην Εθνική Άμυνα με εμένα, στην Αγροτική Ανάπτυξη με τον κ. Σγουρίδη, με τον κ. Κουίκ στο συντονισμό του κυβερνητικού έργου και την κ. Κόλλια στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, αλλά και τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με τον κ. Γιαννέλλη έδειξαν ότι η πολιτική που προτείναμε στον ελληνικό λαό βρισκόταν σε αυτή την κατεύθυνση. Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με ηπιότητα, σωφροσύνη και χωρίς προσωπικές επιθέσεις σε κανέναν.

 

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Θα δεχόσασταν να είσαστε τρίτο κόμμα σε μια κυβέρνηση συνασπισμού;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Mε τα υφιστάμενα κόμματα εγώ δεν νομίζω ότι υπάρχουν προοπτικές τέτοιου είδους συνεργασιών, αλλά αυτά τα αποφασίζει ο ελληνικός λαός με τη δύναμη που θα δώσει στον καθένα μας. Για παράδειγμα σκέφτομαι ότι με τα περισσότερα από τα υφιστάμενα κόμματα δεν θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί. Μπορεί να δημιουργηθούν καινούργιοι σχηματισμοί που αυτό θα το επανεξετάσουμε. Με τη Χρυσή Αυγή δεν θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί. Με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και με τις απόψεις του δεν θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί. Με τη Νέα Δημοκρατία, όσο διατηρούν τα στελέχη του ΛΑΟΣ στην πρώτη γραμμή, με ακροδεξιές απόψεις, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί. Με το ΠΑΣΟΚ, που επιμένουν να του δίνουν άφεση αμαρτιών για τα σκάνδαλα τα οποία έχει διαπράξει τουλάχιστον στην άμυνα, με τα υποβρύχια, με τις προμήθειες που βρίσκονται στην Εισαγγελία και με τα σκάνδαλα για τα οποία ζητά άφεση αμαρτιών προκειμένου να συνεργαστεί δεν θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί, ούτε με τη Νέα Δημοκρατία που έχει μετατραπεί σε συνήγορο υπεράσπισης του ΠΑΣΟΚ.

 

Ο κ. Λαφαζάνης αυτή τη στιγμή είναι αυτός που έριξε την Κυβέρνηση. Αν κάνει ένα κόμμα πάλι δεν βλέπω για ποιο λόγο να είμαστε μαζί, όταν θα μπορούσε με την παραμονή του στην Κυβέρνηση και τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο εξελέγη, να διατηρήσει αυτή την Κυβέρνηση που πράγματι θα μπορούσε να αναλάβει όλο αυτό το έργο. Για όλα αυτά βέβαια θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

 

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Υπάρχει το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Ποτάμι;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πρέπει να καταλήξει η ροή του Ποταμιού, προς τα που πάει. Με αυτή τη ροή, δεν μπορούμε να το παρακολουθήσουμε.

 


















Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά