Εορτάστηκε η 102η επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων

Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά, παρέστη στους επίσημους εορτασμούς για την 102η επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων (21 Φεβρουαρίου 1913).
 
Αμέσως μετά το τέλος της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης που έλαβε χώρα επί της Λεωφόρου Δωδώνης στα Ιωάννινα, ο ΥΦΕΘΑ χαιρέτησε δια χειραψίας τους παρόντες Αναπήρους Πολέμου.
 
Κατόπιν προέβη στην παρακάτω δήλωση:
 
«Τιμούμε σήμερα τους αγώνες που απελευθέρωσαν αυτόν τον τόπο. Τιμούμε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για να είναι ελεύθερος αυτός ο τόπος και η χώρα μας.
 
Και, 102 χρόνια μετά από την απελευθέρωση αυτής της πόλης και αυτού του τόπου, αναλογιζόμαστε ότι τότε τα κατάφεραν παρότι είχαν προηγηθεί χρεωκοπίες, ήττες και πολύ δύσκολοι καιροί. Τώρα, σε συνθήκες δύσκολες, ο ελληνικός λαός δίνει τη δική του μάχη και με θάρρος, με πατριωτική αντίληψη, με ενότητα, προσπαθεί. Ήδη άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα δείγματα ελπίδας και προχωρούμε, παρά τις δυσκολίες εκτός της χώρας και εντός της χώρας και πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια και ότι θα οδηγηθούμε στο δρόμο της ανάπτυξης. Πιστεύουμε ότι πολύ γρήγορα θα ανακάμψουμε και πολύ γρήγορα θα δούμε άσπρη μέρα σε αυτόν τον τόπο».
 
Για την ιστορία:
 
Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων επετεύχθη στη διάρκεια μίας από τις σημαντικότερες στρατιωτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ Ελλάδας και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στο μέτωπο της Ηπείρου, κατά τον Α' Βαλκανικό Πόλεμο (30 Σεπτεμβρίου 1912-30 Μαΐου 1913).
 
Οι μάχες για την κατάληψη της πρωτεύουσας της Ηπείρου διήρκεσαν περίπου τρεις μήνες, από τις 29 Νοεμβρίου 1912 έως τις 21 Φεβρουαρίου 1913, οπότε οι οθωμανικές δυνάμεις παραδόθηκαν στον διάδοχο Κωνσταντίνο, που ηγείτο των ελληνικών όπλων.
 








 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά