Τι φταίει που οι απόστρατοι “αδειάζουν” τους εν ενεργεία;;;

Είδηση έβγαλε η συνάντηση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού με Συνδέσμους -Φορείς Αποστράτων Στελεχών Σ.Ξ., καθώς η ΕΑΑΣ στην πρόταση που της έγινε «Να υπάρχει συνεργασία με το Σύνδεσμο των ε.ε. συναδέλφων» εξέφρασε την θέση πως «Θέση της Ε.Α.Α.Σ. είναι ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ είναι εκείνος που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ε.ε. Στελεχών και κανείς άλλος».
Η τοποθέτηση αυτή της ΕΑΑΣ αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς πριν λίγες ημέρες σε κοινή συνέντευξη τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, που έδωσαν οι Ενώσεις – Φορείς των Στρατιωτικών και των Στελεχών των Σ.Α.βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι και το συντονιστικό των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών και ο Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ), Πρόεδρος της ΠΟΕΣ, των Ενώσεων δηλαδή των εε Στρατιωτικών, Ανέστης Τσουκαράκης.
Αν και στο παρελθόν είχαν υπάρξει διαφορετικές απόψεις μεταξύ του τότε ΣΥΣΜΕΔ, (τον διαδέχτηκε ουσιαστικά η ΠΟΕΣ) και των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών είναι ίσως η πρώτη φορά που τόσο ξεκάθαρα εκφράζεται και δημοσιοποιείται με δελτίο τύπου η θέση πως ο μόνος που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εν ενεργεία Στρατιωτικών είναι ο Α/ΓΕΕΘΑ.
Κατά τα λοιπά ενδιαφέρον έχουν και πολλές από τις προτάσεις που κατέθεσαν οι φορείς και η ΕΑΑΣ όπως η πρόταση προς την ΕΑΑΣ«Να έλθει σε επαφή με τους πολιτικούς αρχηγούς, να απαιτήσει να μάθει,δεσμευτικά, τις προθέσεις τους, και να δώσει κατευθύνσεις κατά τις επερχόμενες εκλογές(υπάρχει έμμεσος ή τουλάχιστον νομιμοφανής τρόπος, π.χ. με τη σύγκριση των δεσμεύσεων που είναι διατεθειμένοι να υποστούν, κ.α.) σύμφωνα με το δόγμα «Ο εχθρός του εχθρού μου είναι σύμμαχός μου», ώστε όλοι να μάθουν, μια και καλή, ότι στην πραγματικότητα και όχι στα λόγια, όχι μόνον δεν είμαστε πλέον δεδομένοι, αλλά, εάν  χρειασθεί, γινόμαστε αντίπαλοι».
Πρόταση στην οποία η ΕΑΑΣ απάντησε πως: «Η Ε.Α.Α.Σ. έχει τονίσει επανειλημμένα ότι είναι έξω και υπεράνω κομμάτων. Επιπρόσθετα συνομιλεί με ΟΛΑ τα κοινοβουλευτικά κόμματα και ενημερώνει τα Μέλη της για τις θέσεις ή τις όποιες προθέσεις αυτών, χωρίς όμως να δίνει ΟΥΔΕΜΙΑ κατεύθυνση για επιλογή, παρά μόνο παραμένει πιστή στις Αρχές της και την επίτευξη του σκοπού υποστήριξης των καλώς εννοουμένων συμφερόντων των Μελών της».
Δείτε συνολικά την λίστα συμμετεχόντων όπως την κοινοποίησε η ΕΑΑΣ, καθώς και ολοκληρωμένες  τις τοποθετήσεις τους.

Κώστας Αττίας
paraskhnio.gr
http://espekm.gr/home/?p=2388
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά