Ψαλιδισμένα λόγω κρατήσεων τα αναδρομικά στους ενστόλους

Λίγο πιο… ζεστή θα γίνει η τσέπη των ενεργεία και των απόστρατων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αφού, όπως προβλέπει η απόφαση του Χρήστου Σταϊκούρα, τα αναδρομικά Ιουλίου- Νοεμβρίου θα καταβληθούν για τους υπηρετούντες στις 27 Νοεμβρίου, μαζί με τον αναπροσαρμοσμένο μισθό του Δεκεμβρίου.
Για τους συνταξιούχους στρατιωτικούς η καταβολή θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου, με τη σύνταξη του Ιανουαρίου. Όσοι, όμως, πήραν μολύβι και χαρτί για να υπολογίσουν πόσα έχουν λαμβάνειν θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτά τα αναδρομικά θα είναι αρκετά «ψαλιδισμένα», αφού, όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, θα συνυπολογιστούν και οι κρατήσεις, χωρίς να υπολογιστούν βέβαια πόσα έχασαν οι ένστολοι από το 2012 έως σήμερα από την αντισυνταγματική μείωση των αποδοχών τους.
Όσον αφορά στα αναδρομικά της περιόδου 2012-2014, η καταβολή τους θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο ως εξής:
– Αν οι δικαιούμενες συνολικές αναδρομικές διαφορές αποδοχών τους δεν υπερβαίνουν το ποσό των 250 ευρώ, αυτές θα καταβληθούν σε μία δόση, στις 27/1/2015. Για τους συνταξιούχους η καταβολή θα γίνει με τη σύνταξη του Φεβρουαρίου.
– Αν οι δικαιούμενες συνολικές αναδρομικές διαφορές αποδοχών υπερβαίνουν το ποσό των 250 ευρώ, αυτές θα καταβληθούν σταδιακά σε 36 μηνιαίες ισόποσες δόσεις. Η 1η δόση θα καταβληθεί στις 27/1/2015, ενώ οι επόμενες δόσεις θα καταβάλλονται την 27η ημέρα εκάστου μηνός μέχρι και τις 27/12/2017, οπότε θα καταβληθεί η τελευταία δόση. Για τους συνταξιούχους η πρώτη δόση θα καταβληθεί με τη σύνταξη του Φεβρουαρίου.
Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις που δικαιούχοι ήταν εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας κατά ένα μέρος αυτής της διετίας και κατά το υπόλοιπο κατέστησαν συνταξιούχοι, η εκκαθάριση και πληρωμή των ποσών της εν λόγω διαφοράς αποδοχών, που αφορούν το χρονικό διάστημα της ενέργειας, θα γίνει σε μία δόση, στις 27/1/2015, από την υπηρεσία στην οποία υπηρέτησαν κατά τον χρόνο της ενέργειας. Η πληρωμή των διαφορών συντάξεων, που αφορούν το υπόλοιπο μέρος αυτής της χρονικής περιόδου, θα γίνει από την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Διεύθυνσης Χορήγησης Συντάξεων Δημόσιου Τομέα.
http://espekm.gr/home/?p=2391
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά