Τι ισχύει για τις άδειες άνευ αποδοχών

Της Βάλιας Αμπατζή

Ένα θέμα που ενδιαφέρει πολύ είναι η άδεια άνευ αποδοχών. Ακούγονται πολλά ισχύουν άλλα.

Μερικά από αυτά που ισχύουν είναι ότι  χορηγείται άδεια χωρίς αποδοχές στους γονείς στρατιωτικούς που έχουν τέκνο ηλικιάς έως και 6 ετών μέχρι 2 έτη και μέχρι ένα έτος για κάθε επιπλέον τέκνο. Η διάρκεια της άδειας δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5 έτη συνολικά.
Επίσης σύμφωνα με απόφαση της ΑΝΥΕΘΑ (Ιουλ 2013), προστέθηκε η χορήγηση άδειας χωρίς αποδοχές στους στρατιωτικούς που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα και οξέα κοινωνικά προβλήματα και η διάρκειά της είναι από 1 έως 3 έτη. Ο χρόνος των εν λόγω αδειών δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας και δεν λογίζεται για τις βαθμολογικές και μισθολογικές προσαυξήσεις των στρατιωτικών.

Για ποιους ισχύει η άδεια; Για το  μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό. Αυτό όμως που θα πρέπει να προσέξετε είναι ότι οι στρατιωτικοί που βρίσκονται σε άδεια χωρίς αποδοχές, διαγράφονται από την δύναμη της Μονάδος ή της Υπηρεσίας στην οποία υπηρετούν, εγγράφονται στην οικεία Διεύθυνση του Όπλου ή Σώματος του ΓΕΣ, εκτός οργανικής δύναμης.

Τέλος η οικία Διεύθυνση του ΓΕΣ υποχρεούται πριν την λήξη της άδειας, να προκαλέσει σχετική απόφαση τοποθέτησης του στελέχους σε Μονάδα - Υπηρεσία.
Για τον λόγο αυτό, οι τελούντες σε άδεια χωρίς αποδοχές 2 μήνες πριν την λήξη της άδειας πρέπει να υποβάλλουν μέσω του οικείου Φρουραρχείου, Δήλωση Φρουρών Προτιμήσεως.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί κάποιος ενώ είναι σε άδεια άνευ αποδοχών να δηλώσει παραίτηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα.υσχιει οτι ενω υπαρχει η αποφαση για την αδεια 3 χρονων για εξωτερικο σπανιως χορηγητε?τουλαχιστον αυτα μαθαινω απο συναδελφους που προσπαθησαν να την παρουν.ποιος ο λογος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά