ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17 ΦΕΒΡ 2014 ΠΣΑΕΜΘ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΑΑΣ

Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων ΕΜΘ ,  από 2/2/2014 ενημερώθηκε από τον Συνδεσμο Αποστράτων Β.Εβρου ότι κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΑΑΣ , ελήφθη απόφαση,όπως  κατά τις προσεχείς εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 23 Φεβ 2014 ημέρα Κυριακή, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΑΣ, , αυτές θα πραγματοποιηθούν στη ΛΑΦ Διδυμοτείχου, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν τα στελέχη για μια ακόμα φορά, μεταβαίνοντας στην Αλέξπολη. Αποφαση που γέμισε χαρά τους αποστράτους ΕΜΘ του Β.Εβρου,που στις δύσκολες οικονομικά μέρες που περνάμε μπορούσαμε ανέξοδα να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα.
Την 16/2/2014 ενημερωθήκαμε από το νΣυνδεσμο Αποστράτων Β.Εβρου ΟΤΙ μετά από έγγραφη παρέμβαση του προέδρου του Παρατήματος της ΕΑΑΣ Αλεξανδρούπολης, Υπτγου ε.α κου Ευστρατίου Ιωαννίδη, στην οποία διατυπώθηκαν ενστάσεις για πιθανή εκτός πλαισίου διεξαγωγής εκλογικής διαδικασίας,   στηριζόμενες στο γράμμα του νόμου και όχι στο πνεύμα αυτού, συνεδρίασε εκ νέου το ΔΣ της ΕΑΑΣ  στις 14 Φεβ 2014 και με νέα του απόφαση, αναθεώρησε αυτά που είχε αποφασίσει την 07 Φεβ 2014.
Η νέα απόφαση της ΕΑΑΣ, απογοήτευσε τους συναδέλφους του Βορείου Έβρου, δημιούργησε πικρόχολα σχόλια και εύλογα ερωτήματα, όπως:
                 α. Τι ήταν αυτό που επηρέασε τα μέλη του ΔΣ, ώστε  κατά τη δεύτερη συνεδρίαση ν’ αναθεωρήσει την ληφθείσα απόφαση;
                 β. Πότε έπραξε σωστά το ΔΣ, την πρώτη ή τη δεύτερη φορά; Πόσο αξιόπιστο φαίνεται να αλλάζουν αποφάσεις, χωρίς να έχουν αλλάξει δεδομένα;
                 γ. Αν το έπραξε τη δεύτερη φορά, τότε η απόφαση  της προηγούμενης εβδομάδος, είχε ληφθεί χωρίς να ληφθεί υπ όψη η νομιμότητα της, άρα εκ του προχείρου;
                 δ. Θεωρείτε αυτονόητο να «τιμωρείται» μια μερίδα αποστράτων που είχαν την επιλογή να ζήσουν  στο πλέον απομεμακρυσμένο σημείο της πατρίδος μας;
             στ. Γιατί θορυβήθηκε το ΔΣ του Παραρτήματος ν. Έβρου ότι ένα εκλογικό τμήμα στο Διδυμότειχο δεν θα επέλυε προβλήματα, όπως της απόστασης και της μεγαλύτερης συμμετοχής των συναδέλφων αλλά θα δημιουργούσε νομικά προβλήματα; Δεν είναι αξιόπιστοι οι απόστρατοι στο βόρειο Έβρο να διεξάγουν αυτή τη σοβαρή μεν, αλλά εύκολη ενέργεια;
ζ. Πως ο Πρόεδρος του Παραρτήματος ν. Έβρου δείχνει το ενδιαφέρον του για τα μέλη της ΕΑΑΣ που κατοικούν στο Βόρειο Έβρο,  με το να τους αποκλείει από την ψηφοφορία; Δεν θεωρούμε πιθανό βέβαια  ότι  γίνεται προσπάθεια χειραγώγησης της ψήφου! Αλλά τόση εμμονή!
                 η. Η απόσταση των 250-300 χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα της Αλεξανδρούπολης για να ασκήσει ένα μέλος  τα εκλογικά του καθήκοντα είναι μάλλον μοναδικό στη χώρα μας, ίσως οι μόνοι που δεν το αντιλαμβάνονται είναι οι Πρόεδροι της ΕΑΑΣ και του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ ν. Έβρου.
Θα περίμενε κάποιος για να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, για λόγους ηθικούς, αλλά ακόμη και σημειολογικούς, η ΕΑΑΣ, αλλά και το Παράρτημα της ΕΑΑΣ ν. Έβρου να έχει ενσκήψει με θέρμη στα προβλήματα των ακριτών, του Βορειοανατολικότερου μέρος της Ελλάδος να μην τους έχει αφήσει στο περιθώριο και κυρίως να μην είναι ανακόλουθη στις αποφάσεις της.

Μετά από τις παραπάνω εξελίξεις, ενημερώθηκαν τα μέλη μας για την δυσμενή εξέλιξη και κατά ομολογία στο σύνολο τους, δεν επιθυμούν μετάβαση στην Αλεξανδρούπολη. Ο Σύλλογος μας  βέβαια προτρέπει τα μέλη του να συμμετέχουν στην ψηφοφορία, γιατί η ισχύς της ΕΑΑΣ βασίζεται στην ένωση, κάτι όμως που μάλλον δεν φαίνεται να «πείθει», γιατί νιώθουν την αδικία σε βάρος τους.

Θα περιμέναμε μεγαλύτερη κατανόηση από το θεσμικό φορέα μας.  Είναι βαθειά η πίστη μας στο ρητό της ισχύος εν τη ενώσει και με γνήσια αισθήματα. Θέλουμε να εκφράσουμε την συμπαράσταση μας στο Σύνδεσμο Αποστράτων Έβρου και τα συγχαρητήρια μας ,για τις άοκνες προσπάθειες του, και να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας  για την απαράδεκτη συμπεριφορά του παραρτήματος ΕΑΑΣ Έβρου.


Μετά τιμης


Εκ του Προσωρινού Δ.Σ

Παναγιώτου Δημήτριος                                                                 Καραγιάννης Χαράλαμπος
 Πρόεδρος                                                                                           Γεν.Γραμματέας
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά