Τελετή εορτασμού του Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου‏


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος παρέστη  σήμερα, στον εορτασμό του Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου, που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.

Παρόντες στην τελετή επίσης ήταν ο A΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Τραγάκης, ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς.

Ο κ. Αβραμόπουλος σε χαιρετισμό που απηύθυνε, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Είναι ξεχωριστή η χαρά να μοιράζομαι σήμερα αυτό τον υψηλό συμβολισμό της γιορτής του Αγίου Νικολάου, του προστάτη της ελληνικής ναυτοσύνης. Είμαι βέβαιος ότι σήμερα, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, σε κάθε νησί, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο τα ποντοπόρα πλοία μας μεταφέρουν το μήνυμα της Ελλάδας της δύναμης και της αξίας. Αναφέρομαι στον εμπορικό μας στόλο και τις ιερές παρακαταθήκες μίας μεγάλης παράδοσης της ελληνικής ναυτοσύνης και βέβαια της μεγάλης τιμής που η μέρα φέρνει για το Ελληνικό Πολεμικό μας Ναυτικό, για το οποίο όλοι οι Έλληνες αισθανόμαστε υπερήφανοι.

 

Σήμερα με αυτή την σεμνή αλλά γεμάτη συμβολισμούς εκδήλωση, στέλνουμε ένα μήνυμα σεβασμού, αναγνώρισης και τιμής στο Πολεμικό Ναυτικό.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και η Κυβέρνηση, σε συνεργασία πάντοτε με τη στρατιωτική ηγεσία, έχουμε τον τελευταίο καιρό, και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τόπος, ενσκήψει με πάρα πολύ ενδιαφέρον πάνω στα ζητήματα που αφορούν στο Πολεμικό μας Ναυτικό και όχι μόνο.

 

Τα σχέδια που έχουμε εκπονήσει θα δώσουν νέες δυνατότητες για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό με τη διατήρηση των ήδη υπαρχουσών δομών του, αλλά και με την ανάπτυξη πρωτοβουλιών  στο όνομα των αποστολών που μας αναθέτει η διεθνής κοινότητα, οι διεθνείς οργανισμοί και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, Έλληνες ναυτικοί, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού, βρίσκονται σε διάφορα σημεία του κόσμου.

 

Σε αυτούς όλους λοιπόν, τους απόντες σήμερα από αυτή την εκδήλωση, στους παρόντες εδώ αλλά και στους ιστορικούς συνεχιστές αυτής της μακροχρόνιας παράδοσης στέλνουμε ένα μήνυμα σεβασμού και αναγνώρισης.

 

Χρόνια πολλά για σήμερα σε όλους».
 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά