Ετοιμότητα για κύμα παραιτήσεων στο Λιμενικό







Θεωρούν ότι η ενδεχόμενη ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού θα έχει αποτέλεσμα την απώλεια μεγάλου ποσοστού στα εφάπαξ και στα μερίσματα.


Την ανησυχία της για την προοπτική ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού εκφράζει με επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Χρήστο Στυλιανίδη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ).

Στην επιστολή της επισημαίνει ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει πραγματοποιήσει δεκάδες παρεμβάσεις και συναντήσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης, αλλά και με όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, σε μια κοινή προσπάθεια ανάδειξης του ζητήματος.

Τα εν ενεργεία στελέχη του Λιμενικού σε συνεργασία με τα μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΕΑΑΛΣ) αλλά και σε κοινή γραμμή με τους θεσμικούς εκπροσώπους των στρατιωτικών, αναδεικνύουν το ζήτημα, καθώς, όπως υποστηρίζουν, «είναι βέβαιο πως η ενδεχόμενη ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια μεγάλου ποσοστού στα εφάπαξ και στα μερίσματα, που αποτελούν τους κόπους ετών όσων υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα, είτε βρίσκονται σε ενέργεια είτε σε αποστρατεία».

Η ΠΟΛ θυμίζει πως με το PSI από το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού (MTN) αφαιρέθηκαν 62 εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή που στο χρεοκοπημένο από κακή διαχείριση Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) χαρίστηκαν 180 εκατ. ευρώ. Επισημαίνει πως το σημερινό έλλειμμα του ΜΤΣ έχει φτάσει σε δυσθεώρητα μεγέθη και η ενοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των Ταμείων θα οδηγήσει στην κατάρρευση των ασφαλιστικών υποδομών του ΜΤΝ που με κόπο και χρηστή διαχείριση έχουν καταφέρει να διατηρήσουν βιώσιμο αυτοί που εδώ και χρόνια έχουν διαχειριστεί τις τύχες του.

Η Ομοσπονδία ζητά επίσημη ενημέρωση των στελεχών του Λιμενικού για το θέμα από τον υπουργό Ναυτιλίας, πριν οι λιμενικοί βρεθούν αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις, και όπως κάνει γνωστό, μεγάλος αριθμός συναδέλφων τους είναι έτοιμος να παραιτηθεί, προκειμένου να κατοχυρώσει το εφάπαξ όπως αυτό υπολογίζεται μέχρι σήμερα.

Τέλος, αναφέρει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη διάψευση από την κυβέρνηση για την ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων ή για οποιαδήποτε μεταβολή αφορά τους πόρους και τα περιουσιακά τους στοιχεία και εξηγεί ότι δεν πρόκειται να επαναπαυθεί σε κάθε δήλωση ή πληροφορία που δεν θα προέρχεται δημόσια από έγκυρη κυβερνητική πηγή.

/limenikanea.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά