Πτώση F-16 στην Ψαθούρα: Αυτός είναι ο 29χρονος Υποσμηναγός που σώθηκε









Γενναιότητα υπέδειξε ο 29χρονος πιλότος που εγκατέλειψε έγκαιρα το F-16 το οποίο κατέπεσε στην Ψαθούρα.

Ο 29χρονος Υποσμηναγός κατάφερε και βγήκε σώος από το F-16 το οποίο κατέπεφτε στην περιοχή της Ψαθούρας νότια της Χαλκιδικής. Ο πιλότος εγκατέλειψε έγκαιρα το μαχητικό αεροσκάφος και επί μιάμιση ώρα πάλευε στην θάλασσα. Ο ιπτάμενος εξέπεμψε SOS και έτσι το super puma τον εντόπισε και τον μετέφερε αρχικά στη Λήμνο.

Αργότερα διακομίστηκε στην Αθήνα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας όπου παραμένει για προληπτικούς λόγους.









Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Star αυτός είναι ο 29χρονος Υποσμηναγός

Ο πατέρας του 29χρονου, Δημήτρης Αποστολάκης μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Star





«Μου είπε μονολεκτικά είμαι καλά, είμαι καλά. Ξέρετε η επικοινωνία μας δεν είχε και την καλύτερη ποιότητα. Από κει και πέρα δεν ξέρω, δεν έχω εικόνα, γι αυτό πηγαίνω στην Αθήνα κι εγώ να δω το παιδί μου»

Για την στιγμή που ενημερώθηκε από το συμβάν αποκάλυψε: «Την παραβολή του Λαζάρου, την ξέρετε; Δεν θέλω να το βιώσουν αυτό οι γονείς κανενός παιδιού. Να είναι πάντα καλά, γεροί και καλές προσγειώσεις φίλε μου»
Έτσι σώθηκε ο πιλότος του F-16

Το F-16 συμμετείχε σε σχηματισμό με άλλα 4 μαχητικά που απογειώθηκαν από τη Λάρισα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η πτώση του μαχητικού οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

Ο πιλότος πρόλαβε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος με το αλεξίπτωτο.

Ο νεαρός υποσμηναγός μετά την εγκατάλειψη μπήκε μέσα στη μικρή σωστική βάρκα που διαθλετει το εκτινασσόμενο κάθισμα και στη συνέχεια πήρε με το κινητό του τηλέφωνο τον μοίραρχό του για να του πει ότι είναι καλά. Όμως μετά η επικοινωνία χάθηκε. Ο καιρός ήταν πολύ άσχημος και το super puma της Λήμνου έκανε μιάμιση ώρα για να περισυνελλέξει τον πιλότο


Μόλις έγινε γνωστή η είδηση στην πτέρυγα μάχης από όπου αναχώρησαν οι πιλότοι, κατέφθασαν συγγενείς τους.

«Περιμέναμε να προσγειωθεί και το μυαλό μας πήγε αμέσως στο κακό», είπε γονέας πιλότου που συμμετείχε στην άσκηση.
Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας για την πτώση του F-16

«Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:29 μονοθέσιο αεροσκάφος F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τον χειριστή. Στην περιοχή σπεύδει 1 ελικόπτερο Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 CL-415 από την 113ΠΜ και κατευθύνεται στην περιοχή η Φρεγάτα «Αιγαίο», ενώ είναι σε μεγίστη ετοιμότητα 1 C-130».

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά