«Κλείδωσε» η συμφωνία με τον Καναδά για την αγορά επτά Canadair: «Μία μεγάλη αγορά για εμάς»







AP.


Με το επίσημο ταξίδι του Πρωθυπουργού στον Καναδά, ολοκληρώνεται η συμφωνία για τα επτά νέα Canadair που θα αποκτήσει η Ελλάδα.5SHARES

Παραμονή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να ανακοινώσει τη συμφωνία για την αγορά επτά αεροσκαφών Canadair, προωθώντας παράλληλα την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας με στόχο την προσέλκυση περισσότερων επενδυτών, κατά την επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στον Καναδά το προσεχές Σαββατοκύριακο.

«Αυτή είναι μία μεγάλη αγορά για εμάς», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι το ελληνικό κοινοβούλιο πρόκειται να εγκρίνει τη συμφωνία μεθαύριο, Παρασκευή 22 Μαρτίου.









Η επίσημη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη θα είναι η πρώτη Έλληνα Πρωθυπουργού στον Καναδά, έπειτα από 41 χρόνια. «Η καθυστέρηση ήταν ανεξήγητη, δεδομένων των ισχυρών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Καναδά. Είχα θέσει ως προτεραιότητα να επισκεφθώ επίσημα τον Καναδά, για να συνεργασθώ με την ελληνοκαναδική κοινότητα και να μιλήσουμε για την οικονομική πτυχή της συνεργασίας μας», τόνισε σε συνέντευξη στην καναδική εφημερίδα Globe and Mail.

Κατά την επίσκεψη στον Καναδά, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταφέρει το μήνυμα ότι η οικονομία της Ελλάδας δεν συνιστά πλέον μία «χαμένη υπόθεση» και πως η χώρα είναι ανοιχτή για επενδύσεις, προκειμένου να καταστεί ένας από τους κόμβους τεχνολογίας και logistics της Μεσογείου, προσθέτοντας μάλιστα ότι η ελληνική οικονομία σημειώνει μία από τις κορυφαίες επιδόσεις στην Ευρώπη, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ακόμη, φιλοξενείται και πρόσφατη τοποθέτηση του Πρεμ Γουάτσα, Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας Fairfax που έχει σημαντική περιουσία στην Ελλάδα, ο οποίος χαρακτήρισε τη χώρα μας ως «την καλύτερη χώρα στην Ευρώπη για επενδύσεις».




Τι προβλέπει η συμφωνία για τα Canadair

Στη συμφωνία, περιλαµβάνεται η προµήθεια από την Ελλάδα επτά νέων αεροσκαφών Canadair, τα δύο εκ των οποίων µε χρηµατοδότηση από το ευρωπαϊκό πρόγραµµα RescEU, ενώ, οι δαπάνες για τα υπόλοιπα θα καλυφθούν από το πρόγραµµα «Αιγίς».
Οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Ισραήλ θα συζητηθούν στο τετ–α–τετ Μητσοτάκη – Τριντό

Ακόμη, στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται πως στη συνάντηση με τον Τζάστιν Τριντό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σταθεί στα μέτωπα σε Ουκρανία και Ισραήλ, ενισχύοντας παράλληλα την άποψη της Αθήνας ότι μεγάλες ποσότητες τροφίμων και άλλης ανθρωπιστικής βοήθειας πρέπει να παραδοθούν αμέσως στη Γάζα. Τέλος, προσέθεσε ότι οι Ισραηλινοί όμηροι που κρατούνται από τη Χαμάς, πρέπει να απελευθερωθούν.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά