Η ΠΟΕΣ για την Στέγαση Στρατιωτικών

 








Η ΠΟΕΣ επανέρχεται στο μείζον θέμα των προβλημάτων στη στέγαση των στρατιωτικών, αυτή τη φορά σε συνεργασία με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων (ΕΣΠΕΕΙ), η οποία αναδεικνύει τεκμηριωμένα τη ρεαλιστική και εφικτή δυνατότητα αξιοποίησης υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων του ΣΞ στην Πρέβεζα. Δυνατότητες υφίστανται, το ζητούμενο που θέτει η ΠΟΕΣ είναι αν υπάρχει η πρόθεση διάθεσης πόρων στο ΥΠΕΘΑ για την αξιοποίησή τους.
 
 
 

ΘΕΜΑ:   Στέγαση Στρατιωτικών

ΣΧΕΤ.:  α.  Υπ’ αριθμ. πρωτ. 678/2023 έγγραφό μας

        β.  Υπ’ αριθμ. πρωτ. 1046/2023 έγγραφό μας

        γ.  Υπ’ αριθμ. πρωτ. 201/2024 έγγραφό μας

        δ.  Υπ’ αριθμ. πρωτ. 6/2024 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ι.        

              Κύριε Υπουργέ.

      Ένα από τα θέματα που διαρκώς απασχολούν τους στρατιωτικούς και αναδεικνύει η Ομοσπονδία μας είναι και αυτό της στέγασης, το οποίο επιδεινώνεται με αυξανόμενους ρυθμούς, όπως εξάλλου τεκμηριώσαμε πρόσφατα [(γ) σχετικό].

      Στο ανωτέρω πνεύμα, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ι.) αναδεικνύει με το (δ) σχετικό, το οποίο σας αποστέλλουμε συνημμένα, μια ρεαλιστική και εφικτή λύση στο εν λόγω πρόβλημα, για τα στελέχη που υπηρετούν σε μονάδες της Π.Ε. Πρέβεζας ή, έστω, διαμένουν εκεί. Η πρόταση της υπόψιν Ένωσης αφορά την επιστροφή των κτιριακών εγκαταστάσεων που λειτουργούσαν ως Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών (ΣΟΑ) και έχουν διατεθεί μέσω ΤΕΘΑ στο ΥΠΑΑΠΕΔ, την οποίαν από την πλευρά μας κρίνουμε ως υλοποιήσιμη.

      Εκτιμάται ότι, στο γενικότερο πλαίσιο του οικιστικού προγράμματος που έχει ανατεθεί στο ΓΕΣ, υφίσταται η δυνατότητα να ενταχθούν και τα υπόψιν κτίρια, τα οποία κατόπιν ανακαίνισης να διατεθούν είτε ως Ξενώνες, είτε ως ΚΑΑΥ.

      Κατόπιν των ανωτέρω Σας παρακαλούμε για την εξέταση και ικανοποίηση του υπόψιν αιτήματος.


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά