Εγκαίνια «Κέντρου Εμπειρογνωμοσύνης Ιστιοκυττάρωσης εκ Κυττάρων», στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας

 


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παρέστη χθες, Τρίτη 19 Μαρτίου 2024, στα εγκαίνια του «Κέντρου Εμπειρογνωμοσύνης Ιστιοκυττάρωσης εκ Κυττάρων, Ενηλίκων», στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251ΓΝΑ).

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Σταμάτιος Κριμιζής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών Hystiocytosis Hellas, Απόστολος Κοντογιάννης και ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου, Σίμος Παληός.

Από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας παρέστησαν, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού ΓΕΝ, Υποναύαρχος (ΥΙ) Αντώνιος Παπαγεωργίου ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, Ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΑ. 

Στον χαιρετισμό του ο κ. Δένδιας ανέφερε:

«Θα ήθελα να αναφερθώ σε ανθρώπους που θα μου επιτρέψουν να τους θεωρώ φίλους μου, την κυρία Παληού και τον κύριο Παληό, τον καπετάνιο Παναγιώτη Τσάκο που τον είδα τώρα από το βήμα, τον Ναύαρχο. Είναι μεγάλη μου χαρά που τους βλέπω εδώ.

Και βεβαίως, θα ήθελα να πω ότι είναι πολύ μεγάλη τιμή που είμαι σήμερα στην τελετή εγκαινίων του Κέντρου Εμπειρογνωμοσύνης Νοσημάτων, σπανίων και αιματολογικών νοσημάτων, του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, του καινοτόμου κέντρου για την ιστοκυττάρωση. Θα μου επιτρέψετε να μην επαναλάβω τον μακρύ και πολύπλοκο όρο που μέχρι πριν λίγες μέρες μου ήταν άγνωστος.

Το γεγονός ότι είναι το μοναδικό Κέντρο που λειτουργεί στη χώρα μας και αντιλαμβάνομαι από τα ελάχιστα παγκοσμίως, είναι κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό κύριε Αρχηγέ για το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το κοινωνικό σύνολο και για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Θα ήθελα να πω ότι ήταν μια ευκαιρία σήμερα να αναδειχθεί ο διπλός ρόλος που επιτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας και ειδικά η Πολεμική Αεροπορία. Αφενός μεν το κύριο έργο προστασίας της πατρίδας, αλλά και την υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου στην καθημερινότητα και στους τομείς της Υγείας.  Όπως προσγειωνόμασταν λίγο πριν με τον Αρχηγό, ερχόμενοι από τη Σύνοδο στη Γερμανία, απογειωνόταν ένα αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας, μεταφέροντας ένα μικρό παιδί, για μια ειδική θεραπεία στην Ιταλία. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας συντρέχουν πάντα όπου και όπως μπορούν.

Θα ήθελα όμως να μου επιτρέψετε να σας πω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ένα ρόλο παρόμοιο με τον ρόλο που επιτελούν οι γιατροί και τα νοσοκομεία για τον καθένα και την κάθε μια από εμάς ξεχωριστά. Διασφαλίζουν την επιβίωση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου και της πατρίδας τους.

Και ένας από τους κύριους λόγους που είμαι σήμερα εδώ, δεν είναι επειδή ο κύριος Παληός και ο Καπετάνιος και ο Θανάσης Μαρτίνος είναι άνθρωποι που τους θεωρώ φίλους μου. Είναι για να υπογραμμίσω, κυρίως, την αξία του παραδείγματος.

Κυρίες και κύριοι, θα ευχόμουν - πολλές φορές το έχω πει - να είμαι Υπουργός Κυβέρνησης ή απλός κάτοικος χώρας χωρίς προβλήματα, χωρίς απειλές. Όμως ο Ελληνισμός δεν είναι αυτή η περίπτωση. 

Είμαστε σε μια περιοχή του πλανήτη που αντιμετωπίσαμε και θα αντιμετωπίσουμε θέματα εθνικής επιβίωσης. Και το γνωρίζουμε όλοι. Και αυτό δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε χωρίς τη συνολική βοήθεια όλων των δυνάμεων του Ελληνισμού.

Βεβαίως, πάντοτε η κύρια πηγή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου. Και είναι σημαντικό αυτό. Σας διαβεβαιώ - επειδή υπογράφω καθημερινά είναι σημαντικό- είναι δισεκατομμύρια αυτά που χρειάζονται για να έχουμε σύγχρονες Ένοπλες Δυνάμεις. Αλλά χρειαζόμαστε και τη βοήθεια των σημαντικών Ελλήνων που τα κατάφεραν στη ζωή τους και που αγαπούν την πατρίδα τους. Τους χρειαζόμαστε δίπλα μας, τους χρειαζόμαστε μαζί μας και τους χρειαζόμαστε διαρκώς.

Κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια, την έχουμε ονομάσει «Ατζέντα 2030», ο Πρωθυπουργός της χώρας στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο την είπε «η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έγινε στις Ένοπλες Δυνάμεις από την δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους».

Και η μεταρρύθμιση αυτή δεν συνιστά μόνο αγορά οπλικών συστημάτων. Συνιστά πλήρη αλλαγή νοοτροπίας. Εισαγωγή της καινοτομίας, ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, εκμετάλλευση του ατέλειωτου ανθρώπινου κεφαλαίου που έχει η πατρίδα μας και εδώ και στο εξωτερικό.

Ο κύριος Παληός είχε την καλοσύνη να με φέρει σε επαφή με ορισμένους καθηγητές που θα είναι χρήσιμοι ως εποπτική επιτροπή σε αυτό το κέντρο καινοτομίας που θα ενθαρρύνει τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων στην Ελλάδα. Αλλαγή της θητείας, αλλαγή του δόγματος, αλλαγή των πάντων.  Αλλά, για να μην σας κουράζω, καταλήγω από εκεί που ξεκίνησα, λέγοντας ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε εάν δεν έχουμε δίπλα μας διαρκώς, συνεχώς, και θα μου επιτρέψετε να πω γενναιόδωρα, τους σημαντικούς Έλληνες που τα έχουν καταφέρει στη ζωή τους.

Σας συγχαίρω θερμά και σας ευχαριστώ πολύ».

 

 ΒΙΝΤΕΟ : https://vimeo.com/925190044?share=copy







Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά