ΣΑΣΜΥ: Kοπή Βασιλόπιτας - Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, Ανακήρυξη σε επίτιμο μέλος του ΣΑΣΜΥ τον αποβιώσαντα στην Λιβύη Συνταγματάρχη (ΠΖ) Γεώργιο Βούλγαρη

 



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ), κατόπιν ομόφωνης απόφασής του, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα των άρθρων του καταστατικού, προσκάλεσε τα μέλη του στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε , την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024, από τις 11:00 έως τις 15:00, στο χώρο του Παραρτήματος Τρικάλων της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών (οδός Ασκληπιού 20, 2ος όροφος).

Στη γενική συνέλευση μετά από την ολοκλήρωση του Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού η εξελεκτική επιτροπή απάλλαξε το ΔΣ από τα βάρη του έτους 2023.

Κατά την γενική συνέλευση έγινε και αποτίμηση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ που ψηφίστηκε το 2023 (ν.5018/23).

Μετά από διαβούλευση η γενική συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα ορίζοντας τους στόχους και τις διεκδικήσεις του συνδέσμου για το επόμενο χρονικό διάστημα εξουσιοδοτώντας το ΔΣ να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες.

Έκανε επίσης δεκτή την πρόταση του ΔΣ και Ανακήρυξε σε επίτιμο μέλος του ΣΑΣΜΥ τον αποβιώσαντα στην Λιβύη  Συνταγματάρχη (ΠΖ) Γεώργιο Βούλγαρη.

Αποφασίστηκε επίσης να αποδοθεί  μία τιμητική πλακέτα με το έμβλημα του ΣΑΣΜΥ στους οικείους του και να τελεστεί από τον σύνδεσμο Τρισάγιο στην μνήμη του».

Ο Γεώργιος Βούλγαρης ήταν  Απόφοιτος ΣΜΥ που έφερε τον βαθμό του Αρχιλοχία (ΠΖ) , με καταγωγή από το Μουζάκι Καρδίτσας και ήταν μεταξύ των θυμάτων του δυστυχήματος με την ελληνική αποστολή στην Λιβύη, τον Σεπτέμβριο του 2023

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Γ.Σ. έγινε η ετήσια κοπή Βασιλόπιτας. Την ευλόγησαν δύο κληρικοί: ο πατήρ Σεραφείμ Καλτσουκαλάς (στρατιωτικός ιερέας στην Σ.Μ.Υ. – Λοχαγός) και ο πατήρ Ευάγγελος Καραμίντζιος, Πρωτοπρεσβύτερος της ΙΜΤΓΠ.

Ο Πρόεδρος Ευάγγελος Στέφος και τα μέλη του Δ.Σ. ευχήθηκαν «καλή χρονιά με υγεία, ευημερία και πραγματοποίηση όλων των στόχων που έχει βάλει η Διοίκηση και ενέκρινε η Γενική Συνέλευση».

O Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Κυλινδρής, κάνοντας αναλυτική περιγραφή των πεπραγμένων του προηγούμενου έτους κατά τον διοικητικό απολογισμό τόνισε ότι ο ΣΑΣΜΥ το προηγούμενο έτος «απέδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη προς τα μέλη του διανέμοντας βοήθεια σε παραπάνω από 100 οικογένειες συναδέλφων στρατιωτικών ανεξάρτητα από τον θεσμό προέλευσης. 

Επίσης, κατέθεσε πληθώρα προτάσεων για επίλυση χρόνιων δυσχερειών, με αποκορύφωμα την συμμετοχή του στην διαβούλευση των φορέων του νομοσχεδίου του Υπουργείου Άμυνας στην Βουλή των Ελλήνων. 

Επειδή πολλά προβλήματα παραμένουν ακόμη χωρίς λύση και αφορούν θέματα οικονομικά, βαθμολογικής εξέλιξης και υγειονομικής περίθαλψης, μέσα σ’ ένα περιβάλλον όπου τα καθημερινά έξοδα και οι αυξήσεις στα ενοίκια ροκανίζουν το εισόδημα των μελών του, ο ΣΑΣΜΥ θα συνεχίσει με εποικοδομητικό τρόπο να προτείνει λύσεις».

Το φλουρί βρήκε ο Λοχαγός ε.α Θωμάς Μπούσιας, ο οποίος κέρδισε ένα χαλί της αρεσκείας του από το bstockhouse.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά