Παναγιωτόπουλος: Τα ΤΟΜΑ αποσύρονται γιατί εχουν πρόβλημα στη συντήρηση και στις βλάβες

 





Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Τροποποίηση πυργίσκου στο “ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1’’ αντί αποσύρσεως του εν λόγω οχήματος», σας γνωρίζω τα ακόλουθα: 


Τα ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 αποτελούν ένα οπλικό σύστημα (Ο/Σ), παρωχημένης τεχνολογίας ηλικίας 40 ετών, το οποίο παραχωρήθηκε στη χώρα μας, το έτος 1992, από τα αποθέματα των Ο/Σ ανατολικού τύπου της Γερμανίας. Στην παρούσα φάση μόνο ένας μικρός αριθμός των εν λόγω ΤΟΜΑ βρίσκεται σε ενεργό υπηρεσία, αφού η πλειοψηφία αυτών αποσύρθηκε λόγω δυσχερειών που υπήρχαν τόσο στη συντήρησή τους όσο και στην αποκατάσταση των βλαβών τους, ως απόρροια των περιορισμένων πηγών προμήθειας ανταλλακτικών. 

Με βάση τα προαναφερθέντα έχει κριθεί πως οποιαδήποτε προσπάθεια αναβάθμισης του εν λόγω ΤΟΜΑ δεν είναι συμφέρουσα για τον Ελληνικό Στρατό, τόσο οικονομικά όσο και επιχειρησιακά. Τέλος σας γνωρίζουμε ότι, αναζητούνται διαρκώς λύσεις για την αντικατάσταση του συνόλου των ΤΟΜΠ-ΤΟΜΑ, από αντίστοιχα σύγχρονου (state of the art) τύπου υψηλών δυνατοτήτων και προδιαγραφών, τα οποία θα δύνανται να επιχειρήσουν αποδοτικά και αποτελεσματικά στο σύγχρονο και μελλοντικό επιχειρησιακό περιβάλλον.


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά