Μεγάλη ημέρα για την Λήμνο η σημερινή! 107 χρόνια ελεύθερη! (βίντεο-φωτο)

Πριν από 107 χρόνια, ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης, ζήτησε την απελευθέρωση της και την επιστροφή της πίσω στην μητέρα Ελλάδα.
Οι κάτοικοι της Λήμνου απέδωσαν φόρο τιμής σε όσους έπεσαν για την ελευθερία με παρόντες, τον Σεβασμιωτάτο Μητροπολίτη  κ.κ. Ιακώβου και τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Διαματάρη Αντώνιο, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Μουντζούρη Κωνσταντίνο, τον Έπαρχο Λήμνου κ. Άγγελος Βλάτας, τον Δήμαρχος Λήμνου κ. Μαρινάκη Δημήτριο, τον Αντιδήμαρχο κ. Ποντίκα,  τον τέως βουλευτής Δημήτρης Βουνάτσος, τον Στρατιωτικό Διοικητή Ταξίαρχο Γεώργιο Βακλατζή, τον Δήμαρχο Λύσης Κύπρου κ. Ανδρεάς Καουρής, τον Αντιπεριφειάρχη Λέσβου Άρη Χατζηκομνηνό, τον Στράτο Άρωνη Γ.Γραμματέα Περιφέρειας, τους Διοικητές των Μονάδων Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας, Λιμενικού και των Σωμάτων Ασφαλείας, και όλους τους τοπικούς πολιτειακούς εκπροσώπους.
Ο καιρός συμμάχησε στο γεγονός ότι τουλάχιστον δεν έβρεχε κατά την διάρκεια της παρέλασης των μαθητών, συλλόγων αλλά και των σωμάτων ασφαλείας και στρατού.
Η παρέλαση έγινε στον Ρωμεικο γιαλό, εκεί που γίνεται πάντα από τότε που έχει καθιερωθεί. Εκατοντάδες ήταν οι φίλοι, γονείς και συγγενείς που παρακολούθησαν με ιδιαίτερο καμάρι τους παρελαύνοντες.
Η μέρα έχει και έναν και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, σε μία εποχή που η Τουρκία δοκιμάζει τις αντοχές αλλά και ανοχές της χώρας και που καλούνται οι ένοπλες δυνάμεις να διαφυλάξουν και προασπίσουν την εθνική ακεραιότητα, με την Λήμνο να έχει έναν ιδιαίτερα πρωτεύοντα ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.
Χρόνια πολλά σε όλους τους Λημνιούς, είτε διαμένουν στο νησί είτε όχι.      

   
   
 

Σύνταξη, βίντεο, φωτο Νατάσα Ταραράκη
limnosreport
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά