ΠΟΜΕΝΣ: Τί συζητήθηκε για τους ΕΜΘ - ΕΠΟΠ με τον κ. Υφυπουργό



   

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνάντηση η ΠΟΜΕΝΣ , με τα του Προέδρου της και αντιπροσωπείας ΕΜΘ και ΕΠΟΠ, παρουσία και του Οικονομικού Συνεργάτη κ. Ηλία Νατσιούλα, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας  Κο Αλκιβιάδη Στεφανή.
Στην θεσμική αυτή συνάντηση δόθηκε η ευκαιρία να αναδειχθούν θέματα που απασχολούν τα στελέχη που προέρχονται από τους θεσμούς ΕΜΘ και ΕΠΟΠ.
Τα θέματα τα οποία τέθηκαν στον κ. Υφυπουργό για τους συναδέλφους προερχομένων του θεσμού των ΕΜΘ ήταν τα ακόλουθα:
 i) Βάση του ψηφισμένου νόμου  Ν.4609/19  και τις τροποποιήσεις που υιοθετεί στην ιεραρχική και μισθολογική εξέλιξη των Στελεχών και δη των μονίμων εξ εθελοντών στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων κλάδων, τονίσαμε τις αδικίες που ήδη έχουν αρχίσει να διαφαίνονται με τα Στελέχη της σειράς 1985 που εντός του έτους 2020 αποστρατεύονται δίχως να έχουν απολαύσει των διατάξεων του ως άνω αναφερόμενου νόμου, καθώς και των υπολοίπων σειρών έως το 1989 που προάγονται στον επόμενο βαθμό.
 ii) Θίξαμε μείζονα θέματα που προκύπτουν από τις εν λόγω ρυθμίσεις και δη  α) την αναδρομική προαγωγή των σειρών 1985 – 1986 -1987 – 1988 – 1989 στον βαθμό Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων κλάδων από την ημερομηνία συμπληρώσεως των τριάντα ετών (5 ως ανθυπασπιστές) ώστε να έχουν τη δυνατότητα συμπλήρωσης των προβλεπομένων ετών για προαγωγή στο βαθμό του Υπολοχαγού και αντιστοίχων, β) την αναδρομική μεταφορά στη  «Β» μισθολογική κατηγορία των τάξεων 1985 (Β6) – 1986 (Β6) – 1987 (Β6) – 1988 (Β7) – 1989 (Β8), άνευ αναδρομικών οικονομικών αποδοχών και γ) θέματα που αφορούν τα απαιτούμενα προσόντα για τις προαγωγές των προαναφερομένων (σχολεία εκπαίδευσης – χρόνος διοικήσεως).
 iii) Επανήλθαμε στο θέμα των μεταταγέντων ΕΜΘ και συγκεκριμένα για τον συνάδελφο που αποστρατεύεται τέλος του έτους, ζητώντας την παραμονή του στην ενεργό υπηρεσία. Με ιδιαίτερη χαρά, ο κ. Υφυπουργός μας διαβεβαίωσε ότι έχει δοθεί εντολή να παραμείνει στην ενεργό υπηρεσία, μέχρι την θετική επίλυση του ζητήματος.
 iv) Κατατέθηκε πρόταση νομοθετικής πρωτοβουλίας που αφορά στην καταβολή των διπλών εισφορών (2%)
Τα θέματα τα οποία τέθηκαν στον κ. Υφυπουργό για τους συναδέλφους προερχομένων του θεσμού των ΕΠΟΠ ήταν τα ακόλουθα:
 i) Αναδείξαμε το σοβαρό θέμα των ηλικιακών ορίων και την αυτεπάγγελτη αποστρατεία τους σύμφωνα με τον νόμο 445/1974. Ο κ. Υφυπουργός αφουγκράστηκε τον προβληματισμό και δεσμεύτηκε ότι θα το εξετάσει ενδελεχώς.
 ii) Αναφερθήκαμε στην βαθμολογική εξέλιξη που έχει συνάφεια με τον αποστρατευτικό βαθμό.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

1 σχόλια:

  1. Βλέπουμε ότι υπήρξε συνάντηση με τον κύριο υφυπουργό Εθνικής Άμυνας με την πομενς για θέματα ΕΜΘ,ενώ βλέπουμε ότι υπάρχει ερώτηση στην βουλή από τον κύριο Βελόπουλο για την ίδια κατηγορία στρατιωτικών αλλά με διαφορετικά αιτήματα όπου ζητάει οι ΕΜΘ απόφοιτοι ΑΕΙ να μην είναι στο σώμα των υπαξιωματικών εκ ΑΣΣΥ , αλλά στο σώμα των αξιωματικών και με εξέλιξη μέχρι συνταγματάρχες.
    Το ερώτημα μου είναι γιατί δεν συντονίζονται όλοι σε κοινά αιτήματα και πως γίνεται να καταθέτει ο καθένας ανεξέλεγκτα στο κάθε βουλευτή διαφορετικά αιτήματα;
    Δηλαδή δεν τους τους εκφράζουν οι ομοσπονδίες στρατιωτικών ποες,πομενς;
    Και τέλος τι λένε οι ομοσπονδίες ποες και πομενς για το συγκεκριμένο ερώτημα ποια είναι η θέση τους; γιατί αν το δεχτούν και αυτό τότε εκτός από τους εθελοντές ανακαταταγεις θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τους εμθ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά