Το ΓΕΕΘΑ προχωρά στην αναστολή σχεδόν όλων των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Τουρκία


Μορατόριουμ τέλος με την Τουρκία! Σκληρό μήνυμα του ΓΕΕΘΑ στην Άγκυρα! | Newsit.gr
Σκληραίνει τη στάση της η Αθήνα προς την Άγκυρα εξαιτίας της κράτησης των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το OnAlert το ΓΕΕΘΑ προχωρά στην αναστολή σχεδόν όλων των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Τουρκία για το 2018.
Ήδη όλα τα Γενικά Επιτελεία έχουν λάβει έγγραφο από το ΓΕΕΘΑ με συγκεκριμένες εντολές.
Είναι σαφές ότι πλέον διακόπτεται η εφαρμογή Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, ουσιαστικά διακόπτονται οι επαφές με την Άγκυρα σε όλα τα επίπεδα.
Η σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν η κορύφωση μιας σειράς επιθετικών ενεργειών. Εκτός των συνεχών παραβιάσεων στον αέρα οι Τούρκοι από τις αρχές του χρόνου προκάλεσαν και στη θάλασσα με σκάφη τα οποία δεν δίστασαν να εμβολίσουν ελληνικά πλοία είτε του Πολεμικού Ναυτικού, είτε του Λιμενικού Σώματος.
Πολλοί είναι εκείνοι που “βλέπουν” πίσω από την ένταση των παραβιάσεων των ελληνικών χωρικών υδάτων από Τούρκους ψαράδες μια ακόμη προσπάθεια της Άγκυρας για “γκριζάρισμα” του Αιγαίου και δημιουργία τετελεσμένων.
Κάπως έτσι η κίνηση του ΓΕΕΘΑ μοιάζει ως απάντηση σε όλα αυτά.
Τα ΜΟΕ μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την μη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και κατά την διάρκεια μεγάλων θρησκευτικών εορτών, την ανταλλαγή επισκέψεων σε επίπεδο διοικητών και επικεφαλής σχηματισμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά και την πραγματοποίηση κοινών γυμνασίων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Με πληροφορίες από OnAlert
newsit
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά