Χειροτονία ΣΥΔίτη Αξιωματικού ε.α. στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης




Το πρωί της Κυριακής 12 Αυγούστου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ' χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, με τη συμμετοχή ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης και πλήθος κόσμου, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Κοίτας του Δήμου Ανατολικής Μάνης.


Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε και η εις διάκονον χειροτονία του π. Κωνσταντίνου Παντελεάκου, αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας ε.α. και πατέρα 4 παιδιών, ο οποίος θα υπηρετεί ως άμισθος κληρικός την Ιερά Μητρόπολη Μάνης.

Μετά την προσφώνηση του χειροτονούμενου, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας απευθυνόμενος προς τον χειροτονούμενο είπε μεταξύ άλλων: "Τώρα από την στολή του αξιωματικού της Αεροπορίας έρχεσαι μετά την σύνταξή σου, εδώ στην Εκκλησία για να ενδυθείς την άλλη στολή, εκείνη του ιερού ράσου με την χειροτονία σου. Έχεις προσόντα και τάλαντα. Πολλά απ' αυτά τα απέκτησες στις Ένοπλες Δυνάμεις που επί τόσα χρόνια υπηρέτησες. Κυρίως έχεις την μεγάλη αρετή της υπακοής και της πειθαρχίας. Αυτά θα τα χρειαστείς γιατί όλα στην Εκκλησία γίνονται κατά την τάξιν .... χειροτονείσθε στον Ι.Ν. των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και αυτό όχι μόνο να το ενθυμείσθαι αλλά να αποτελεί μεγάλη αφορμή πρός μίμηση των Αγίων Αποστόλων. Διάκονοι Χριστού ήταν, έτσι και εσύ. Προχώρησε με ακλόνιτη πίστη στη διακονία σου και να είσαι προσεκτικός. Προχώρησε σε άλλες τώρα πτήσεις όχι με το αεροπλάνο που επαξίως εργάσθηκες, αλλά σε πτήσεις πλέον πνευματικές, σε πτήσεις στις καρδιές των ανθρώπων."

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, το πολυπληθές εκκλησίασμα συνεχάρη τον νέο διάκονο της τοπικής μας Εκκλησίας και του ευχήθηκαν να έχει καλή και αγία διακονία. (πηγή Ιερά Μητρόπολη Μάνης)

Ο κ. Παντελεάκος Κωνσταντίνος του Θωμά, κατετάγη το 1985 με την 26η σειρά ΣΥΔ και έλαβε την ειδικότητα του Αμύνης Αεροδρομίων.  Αποστρατεύθηκε το 2010 με το βαθμό του Σμηναγού.


Το Δ.Σ. ΣΑΣΥΔΑ εκ μέρους όλων των ΣΥΔιτών,  του εύχεται πάντα ΑΞΙΟΣ και Καλή Διακονία !



Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά