Κουβέλης: Θα προχωρήσει η αγορά γαλλικών φρεγατών

kouvell_arthroo1Στο θέμα της αγοράς γαλλικών φρεγατών, που είχε εξελιχθεί σε οπερέτα τον περασμένο Απρίλιο όταν και πρωτοήρθε στην επικαιρότητα, επανήλθε ο Φώτης Κουβέλης.

Παρά το γεγονός ότι πριν από τέσσερις μήνες τον είχε αδειάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος λέγοντας ότι «αν υπάρξει συμφωνία θα υπάρξει και επίσημη ενημέρωση και συζήτηση στα αρμόδια όργανα και τα κοινοβουλευτικά», ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας σε συνέντευξή του τη Δευτέρα επανήλθε.

Ερωτηθείς για το αν θα πρέπει να προχωρήσει η παράδοση των F-35 στις ΗΠΑ, ο Φώτης Κουβέλης αφού είπε ότι «εκτιμώ ότι τα F-35 δεν θα πρέπει να δοθούν από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, έχει μπλοκαριστεί η παραγγελία στην Αμερική και νομίζω ότι η υπόθεση αυτή θα έχει εξέλιξη με το δεδομένο ότι είναι συνεχώς εντεινόμενη η σχέση των ΗΠΑ με την Τουρκία» στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας συμπλήρωσε:

«Εμείς από την πλευρά μας δεν θα μπούμε σε μία τρελή κούρσα εξοπλισμών. Το ισοζύγιο των εξοπλισμών της αποτρεπτικής μας δύναμης είναι καλό, εξάλλου προωθούμε και σε λίγο καιρό θα έχει αρχίσει η σχετική διαδικασία της αναβάθμισηςτων F-16». «Και η αγορά των γαλλικών φρεγατών;» ρώτησε ο δημοσιογράφος, «και αυτή θα προχωρήσει» απάντησε ο Φώτης Κουβέλης απαντώντας καταφατικά στο ερώτημα αν αυτό θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά την εν γένει στάση της Τουρκίας ο Φώτης Κουβέλης εξέφρασε την ανησυχία του, μιλώντας στο ραδιόφωνο 247, «ότι μπορεί να υπάρξει ένταση στο χώρο της κυπριακής ΑΟΖ» ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι «αναμένω ότι θα έχουμε αυξημένη επιθετική ρητορική από την πλευρά της Τουρκία και στο πλαίσιο αυτό είναι δυνατόν να συναντιώμαστε με επεισόδια όπως αυτά της Λέρου.

Ο Φώτης Κουβέλης επισήμανε, τέλος, ότι το γεγονός ότι ο Ερντογάν αρνείται να απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα, δείχνει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την κατάσταση. Εκ των πραγμάτων, είπε, ο Τούρκος πρόεδρος έχει μία συγκεκριμένη συμπεριφορά η οποία δείχνει να αντανακλάται και στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών «αν και εμείς ως κυβέρνηση, έχουμε αναδείξει το θέμα σ' όλα τα διεθνή φόρα»

protothema
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά