Αποκλειστική Φωτό - πληροφορίες: Μανώλης Κεφαλογιάννης και Αναστάσιος Δημοσχάκης στις φυλακές Αδριανούπολης

Του Ηλία Προύφα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Αδριανούπολη η προγραμματισμένη συνάντηση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται φυλακισμένοι  από την 1η Μαρτίου, σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. 

''Μετέφερα στους δύο Έλληνες αξιωματικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, την απεριόριστη αγάπη ενός ολόκληρου Έθνους'' δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Κεφαλογιάννης, τονίζοντας ότι, ''τους μετέφερα, την αμέριστη συμπαράσταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που με το ψήφισμά του ζητά, με ομοφωνία όλων των πολιτικών του δυνάμεων, την άμεση απελευθέρωσή τους. Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, είναι ζήτημα πρώτης Εθνικής αλλά και Ευρωπαϊκής προτεραιότητας. Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης φύλαγαν Ευρωπαϊκά Σύνορα. Είναι Ευρωπαίοι Πολίτες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητά την άμεση απελευθέρωσή τους''.




Τον Ευρωβουλευτή και Πρόεδρο της μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής ΕΕ – Τουρκίας Μανώλη Κεφαλογιάννη συνόδευε καθ'όλη τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αδριανούπολη ο Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Βουλευτής Έβρου της ΝΔ και Αν. Τομεάρχης Άμυνας του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο οποίος σε συντονισμένες ενέργειες εδώ και αρκετό καιρό με τον Ευρωβουλευτή, πέτυχαν την πραγματοποίηση της επίσκεψης. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr ο αρχικός στόχος ήταν η επίσκεψη να γίνει την 25η Μαρτίου για συμβολικούς λόγους κάτι που τελικά δεν κατέστη δυνατό. 

Μαζί με τα δύο στελέχη μετέβη στην Αδριανούπολη και γνωστός ποινικολόγος των Αθηνών.


Συνάντηση χωρίς το προστατευτικό τζάμι

Η τριμελής αντιπροσωπεία όπως αναφέρουν πληροφορίες στο kranosgr έφθασε πριν τις 3 το μεσημέρι στις φυλακές και μετά από την τυπική διαδικασία, επετράπη μόνο στον Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη να τους συναντήσει.

Η συνάντηση έγινε ξεχωριστά με τον καθένα και χωρίς το προστατευτικό τζάμι.




Οι Μανώλης Κεφαλογιάννης και Αναστάσιος Δημοσχάκης, αφού συναντήθηκαν με την Πρόξενο Αδριανούπολης Σωτηρία Θεοχαρίδη, επισκέφθηκαν και τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αδριανούπολης, όπου άναψαν ένα κεράκι για την απελευθέρωση των στρατιωτικών.

Κατά την επιστροφή τους στην Ορεστιάδα, οι κ.κ. Κεφαλογιάννης και Δημοσχάκης επισκέφθηκαν το σπίτι της οικογένειας Κούκλατζη, η οποία έχει συγγενική σχέση με τον Βουλευτή Αν. Δημοσχάκη ενώ ακολούθησε και τηλεφωνική επικοινωνία με την οικογένεια του Ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη.

Τέλος ακολούθησε συνάντηση και με το Δήμαρχο Ορεστιάδος Βασίλη Μαυρίδη.




Να σημειώσουμε επίσης ότι, ο κ. Κεφαλογιάννης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συνάντηση, ο οποίος από τις 22 Μαρτίου, στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, πρώτος, είχε θέσει το θέμα της άμεσης απελευθέρωσης των δυο Ελλήνων αξιωματικών, ενώ οι πληροφορίες του kranosgr αναφέρουν ότι, το θέμα θα ξανατεθεί σε επικείμενη επίσκεψή του στη Βουλγαρία.
Δείτε αποκλειστική φωτό που εξασφάλισε το kranosgr:



https://kranosgr.blogspot.gr/2018/05/blog-post_535.html

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά