Πυροβολαρχία των 105mm


Κοντά στο Ελληνικό ναυτικό οχυρό στην βόρεια Αίγινα στο ακρωτήριο Τούρλο, κατασκευάστηκαν 4 επάκτια πυλυβολεία όπου έλεγχαν τον θαλάσσιο χώρο προς την Σαλαμίνα.
Η πυροβολαρχία αποτελείτε από 4 θέσεις πυροβόλων πιθανώς των 105mm, μάλλον Ελληνικής κατασκευής και με μετεγενέστερη χρήση από τους Γερμανούς. Η κάθε θέση πυροβόλου είχε έναν κεντρικό θάλαμο, ένα παρατηρητήριο, μια μεγάλη εισοδο/έξοδο και χώρο/θυρίδα διαφυγής.
Τρεις φίλοι και συνεργάτες, ανέβηκαν στα υψώματα της βόρεια Αίγινας και εξερεύνησαν τις οχυρώσεις αυτής της μοναδικής πυροβολαρχίας. Οι 3 θέσεις πυροβόλων (από τις 4), έχουν ζωγραφιές στους τοίχους, όπως δράκο, γυναίκα, αετό, υποβρύχιο, αντιτορπιλικό.

Η θυρίδα διαφυγής.

https://fortifications.gr/2017/08/05/pyrobolarxia-ton-105mm/
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου