ΓΕΣ: Όχι στο κάλυμμα κεφαλής οι οδηγοί και συνοδηγοί, ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ: Ναι στο κάλυμμα κεφαλής οι οδηγοί και συνοδηγοί

GES   XII MK MP
ΠΡΟΣ : κ. Α/ΓΕΣ                                   Αρ. Πρωτ.185/2015
                                                           Αθήνα, 04 Αυγ 2015
KOIN : - κ.κ. ΥΕΘΑ, ΑΝΥΕΘΑ, ΥΦΕΘΑ, ΓΓ ΥΠΕΘΑ
           - Περιφερειακές Ενώσεις – μέλη μας
           - Στρατιωτικοί συντάκτες
ΘΕΜΑ : Στολή (Κάλυμμα Κεφαλής)
ΣΧΕΤ : α. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 40/03-8-2015/ΕΣΠΕΑΜΘ
          β. Σήμα 280551Ζ Ιουλ 2015/ ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ/4ο ΕΓ
          γ. Φ.456/121/347204/Σ.12050/17-12-2014/ΓΕΣ/ΔΙΜΣΠΡΟ/5α
Αξιότιμε κ. Αρχηγέ.
Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το σχετικό (α) έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με το οποίο της εγνώσθη από μέλη της ότι, με το (β) όμοιο, μετά από προφορική διαταγή του Διοικητού Στρατηγού της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ, οι υπηρετούντες σε υφιστάμενες Μονάδες της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ διατάσσονται, για λόγους ομοιομορφίας, εμφάνισης – προβολής θετικής εικόνας προς τους πολίτες και στρατιωτικής δεοντολογίας, να φέρουν εφεξής το κάλυμμα κεφαλής ως οδηγοί ή συνοδηγοί στρατιωτικών οχημάτων της Μεραρχίας, που κινούνται σε όλη την περιοχή ευθύνης της Μεραρχίας πλην του οδικού άξονα «Εγνατία οδός – διασταύρωση προς Κήπους – Τυχερού - Κορνοφωλία, κατά τη διάρκεια της κίνησης.
Ωστόσο, σύμφωνα με το σχετικό (γ) αποφασίστηκε η κατάργηση της υποχρέωσης να φέρεται κάλυμμα κεφαλής από τον οδηγό και τον συνοδηγό των στρατιωτικών οχημάτων (πλην των φορέων οπλικών συστημάτων) κατά τη διάρκεια κίνησής τους, εντός και εκτός του αστικού ιστού, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που πραγματοποιούνται επιχειρήσεις, ΤΑΜΣ, αναγνωρίσεις κτλ, στις οποίες θα φέρεται κράνος, μπερές ή τζόκεϊ κατά περίπτωση και ζητήθηκε η ενημέρωση του συνόλου του μονίμου στρατιωτικού προσωπι-κού.
Από την παράθεση των παραπάνω διαφαίνεται η πλήρης αντίθεση των εντελλομένων στα σχετικά (β) και (γ) και προφανώς η εκ παραδρομής έκδοση του (β) ομοίου.
Κατόπιν τούτων παρακαλούμε για την παρέμβασή σας και τη διευθέτηση του ζητήματος.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία
 
Ο Πρόεδρος
 
Τσουκαράκης Ανέστης
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)
6974365800
Ο Γεν. Γραμματέας
 
Μαστρογιαννάκης Χρίστος
Υπολοχαγός (ΠΒ)
6972516650
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά