Ο στρατός αναλαμβάνει δράση στα ελληνοσκοπιανά σύνορα για τους μετανάστες

Image
 
Ο στρατός βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας για να αναλάβει “ανθρωπιστική δράση” στα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι αλλά το χειρότερο είναι ότι οι προβλέψεις είναι εξαιρετικά απαισιόδοξες. Σύμφωνα με τα αριθμητικά στοιχεία που αναλύονται η κατάσταση στα ελληνοσκοπιανά σύνορα θα επιβαρυνθεί δραματικά.

Γι΄ αυτό το λόγο κι έχει δοθεί εντολή στις Ένοπλες Δυνάμεις να είναι έτοιμες να αναλάβουν δράση ακόμη και μέσα στις επόμενες ώρες. Βασική αποστολή τους θα είναι να αναλάβουν την σίτιση των χιλιάδων εγκλωβισμένων στα σύνορα. Γι΄ αυτό το λόγο και είναι έτοιμα μεταγωγικά αεροσκάφη της ΠΑ ,με τα οποία όπως λένε οι πληροφορίες θα μεταφερθούν 80.000 κονσέρβες. Δεν αποκλείεται στην περιοχή να μεταφερθούν και κινητά μαγειρία του στρατού.

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη το ΠΝ έχει αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων και των μεταναστών που φιλοξενούνται στον Βοτανικό.

Πως έχει η κατάσταση


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ στα σύνορα της χώρας μας με την ΠΓΔΜ εξακολουθούν να συνωστίζονται εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες, περιμένοντας, υπό καταρρακτώδη βροχή, με τη λάσπη και τα σκουπίδια να τους «πνίγουν», μπροστά από το συρματόπλεγμα και τους αστυνομικούς της ΠΓΔΜ που είναι παρατεταγμένοι κατά μήκος των συνόρων, περιμένοντας ένα τους νεύμα προκειμένου να περάσουν τη μεθόριο.


Την ίδια ώρα, στο σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής, πρόσφυγες και μετανάστες συνωστίζονται στα γκισέ προκειμένου να εξασφαλίσουν, αντί του ποσού των 10 ευρώ, το πολυπόθητο εισιτήριο προς τον επόμενο σταθμό: το Ταμπάνοβτσε, στα σύνορα της ΠΓΔΜ με τη Σερβία. Κι από εκεί, να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς κάποια χώρα της κεντρικής ή δυτικής Ευρώπης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστό πότε οι αστυνομικοί θα επιτρέψουν εκ νέου τη διέλευση στους πρόσφυγες, ενώ όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της ΠΓΔΜ,από από τις 8:00 χθες το βράδυ μέχρι τις 8:00 σήμερα το πρωί, εκδόθηκαν 826 άδειες τριήμερης παραμονής στη χώρα. Απ' αυτές, οι 163 αφορούν παιδιά και οι 25 ασυνόδευτους ανήλικους.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παρατηρητών, από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα έχουν περάσει τα σύνορα πάνω από 1.000 άτομα καθώς αρκετοί είναι αυτοί που εισέρχονται στο έδαφος της ΠΓΔΜ από παράπλευρα μονοπάτια, όπου δεν υπάρχει αστυνομική επιτήρηση.

onalert
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά