Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για τον αυτοτραυματισμό του 38χρονου αρχιλοχία

Θρίλερ στη Σάμο: Μπροστά σε δύο οπλίτες αυτοπυροβολήθηκε ο αρχιλοχίας
 
 

Άγνοια δηλώνουν οι στρατιωτικές αρχές για τους λόγους που οδήγησαν τον 38χρονο υπαξιωματικό στην απόφαση να στρέψει το πιστόλι του στον εαυτό του και να πατήσει την σκανδάλη - Ο αρχιλοχίας νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για τον αυτοτραυματισμό του 38χρονου αρχιλοχία Κ.Ι. σε μονάδα τεθωρακισμένων της Σάμου. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 08:00 το πρωί. Η μονάδα στην οποία υπηρετούσε ο υπαξιωματικός προετοιμαζόταν για την πρωινή εκπαίδευση. Τα πυρομαχικά είχαν μοιραστεί στους στρατιωτικούς. Όπως αποκαλύπτεται, ο 38χρονος που βρισκόταν σε έναν όρχο μέσα στο στρατόπεδο τεθωρακισμένων για άγνωστους λόγους έστρεψε το πιστόλι του στον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε μπροστά σε τουλάχιστον δύο οπλίτες οι οποίοι υπέστησαν σοκ.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχιλοχίας, έμπειρο στέλεχος των τεθωρακισμένων, δεν είπε τίποτα στους οπλίτες ή σε άλλους συναδέλφους πριν προβεί στο απονεννοημένο διάβημα. Αξιωματικοί από το Γενικό Επιτελείο Στρατού λένε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί σημείωμα στο οποίο ο 38χρονος να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

Ο αρχιλοχίας διακομίστηκε αρχικώς στο νοσοκομείο της Σάμου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών με C-130. Αυτή την ώρα ο 38χρονος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 401 και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται πολύ κρίσιμη.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στους στρατιωτικούς που υπηρετούν στη μονάδα τεθωρακισμένων της Σάμου, ενώ ειδικοί ψυχολόγοι έχουν επιστρατευθεί για την ψυχολογκή στήριξη των δύο οπλιτών που βρίσκονταν μπροστά την στιγμή που ο αρχιλοχίας αυτοπυροβολήθηκε βάζοντας το όπλο στον κρόταφό του. 

Διαβάστε την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού για την απόπειρα θανάσιμου αυτοτραυματισμού του υπαξιωματικού:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, την 04 Αυγούστου 2015 και περί ώρα 08:00 περίπου, ο Υπαξιωματικός (ΤΘ) Κ.Ι., ετών 38,που υπηρετεί σε μονάδα της 79 ΑΔΤΕ, αυτοτραυματίσθηκε με το υπηρεσιακό του όπλο.
O υπαξιωματικός διεκομίσθη άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ προγραμματίσθηκε επείγουσα αεροδιακομιδή του στην Αθήνα.
Οι συνθήκες και τα αίτια της ενέργειας του εν λόγω υπαξιωματικού διερευνώνται αρμοδίως.

protothema
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά