Επιστολή ΕΣΠΕΚΜακεδονίας προς την κα Γεννηματά‏

Αξιότιμη κυρία Γεννηματά,
Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατόπιν συνεχών ερωτήσεων και πιέσεων από μέλη της, απευθύνεται σε σας για τη διευκρίνηση δυο από τα πλέον σοβαρότερα θέματα που απασχολούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και που επί της θητείας σας ως Αναπληρώτριας Υπουργού Εθνικής Άμυνας και κατά δήλωση σας, είχε φτάσει η ώρα της επίλυσης τους. Αναφερόμαστε στην «Άδεια Ανατροφής Τέκνου» των στελεχών που η σύζυγος τους δεν εργάζεται και στην επίλυση του ασφαλιστικού των καταταγέντων την πενταετία 1990-1995.
Στις 13-11-2014 σε συνέντευξη που παραχωρήσατε στην ιστοσελίδα OnAlert, αναφέρατε ότι το θέμα της «Άδεια Ανατροφής Τέκνου» των στρατιωτικών που η σύζυγος τους δεν εργάζεται, πρόκειται να επιλυθεί «άμεσα» όπως τονίσατε χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα απαντήσατε σε σχετική ερώτηση τα εξής: “Ναι. Θα αλλάξει άμεσα η ρύθμιση αυτή και θα μπορεί να δοθεί 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου και στον άντρα του οποίου η σύζυγος δεν εργάζεται γιατί πια έχει έρθει η ώρα και στην Ελλάδα να συμμορφωθούμε με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.” και συμπληρώσατε αμέσως μετά “Δεν ίσχυε στις Ένοπλες Δυνάμεις γιατί αντιλαμβάνομαι ότι υπήρχε πρόβλημα σε σχέση με τη στελέχωση των Μονάδων, με τις βάρδιες, με τις αυξημένες υποχρεώσεις που έχει το προσωπικό στον τομέα αυτό, όμως επειδή σας είπα ότι πρέπει κανείς να βρίσκει την χρυσή τομή, δεν είναι δυνατόν να μην εφαρμόσουμε Ευρωπαϊκή Νομοθεσία σε ζητήματα τέτοιων δικαιωμάτων και οφείλουμε να συμμορφωθούμε και θα συμμορφωθούμε άμεσα”. (https://www.youtube.com/watch?v=hYLAcOYSJAw ).
Στην ίδια συνέντευξη σας και σε ερώτηση για τα “πλασματικά” των 5 ετών αλλά και για την εξομάλυνση του ασφαλιστικού για τους καταταγέντες στις Ένοπλες Δυνάμεις τα έτη από το 1990 -95 απαντήσατε ότι: “Έχω την διαβεβαίωση του υπουργείου Οικονομικών ότι αυτά τα θέματα έχουν ενταχθεί σε νομοσχέδιό του, το οποίο έχει περάσει και από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τις επόμενες ημέρες θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή.”. (https://www.youtube.com/watch?v=9uRgCadc5CU ).
Περίπου 2,5 μήνες μετά τη συνέντευξη σας είχαμε τις Εθνικές Εκλογές και στις 27/1/2015 παραδώσατε τη θέση σας στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μέχρι όμως την παράδοση των καθηκόντων σας, δεν υπήρχε καμία απολύτως εξέλιξη ως προς την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων, παρόλο που είχατε δεσμευτεί δημόσια για την «άμεση» επίλυση τους.
Με όλο το σεβασμό που έχουμε απέναντι στο πρόσωπο σας, θα θέλαμε να ρωτήσουμε και να διευκρινίσετε εφόσον κι εσείς το επιθυμείτε, κάποια ερωτήματα που εύλογα δημιουργούνται σε όλους τους Έλληνες Στρατιωτικούς σχετικά με το θέμα:
 Για ποιους λόγους δεν προχωρήσατε στην υλοποίηση των δεσμεύσεων σας;
 Προέκυψαν προβλήματα εκ των υστέρων που δεν μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί;
 Δεν προλάβατε λόγω της προκήρυξης των εκλογών και την αλλαγή πολιτικής ηγεσίας;
Επίσης, δεχόμενοι πως εκλογές που διεξήχθησαν 2,5 μήνες μετά τις δηλώσεις σας είναι πιθανός λόγος για τη μη υλοποίηση της επίλυσης των παραπάνω προβλημάτων, δίκαια γεννώνται οι απορίες:
 Ενημερώθηκε από σας η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για αυτά τα θέματα και τις λύσεις που είχατε δρομολογήσει και είχατε δηλώσει πως θα επιλύσετε «άμεσα»;
 Έχοντας περάσει ήδη αρκετός καιρός από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας πολιτικής ηγεσίας, γιατί πιστεύετε ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη πάνω στα συγκεκριμένα θέματα; Πιθανολογείτε πως δεν υπάρχει η βούληση να συνεχίσει και να υλοποιήσει τον σχεδιασμό που εσείς είχατε κάνει ως προς την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων;
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ελπίζουμε ότι δεν θα αρνηθείτε να δώσετε τις απαντήσεις που εναγωνίως περιμένουν από σας οι Έλληνες Στρατιωτικοί, στα δυο πολύ σημαντικά θέματα που σας αναφέραμε.
                       Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος                                     Ο Γεν. Γραμματέας
Ευμορφύλη Ασλανίδου                Δημήτριος Καμπουρίδης
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά