Συμμετοχή της Λ.Εφ.Ε.Δ. Χίου στην Πανελλήνια άσκηση-αγώνα Μακεδονομάχος 2015(φωτογραφίες)

Το διήμερο 24-26 Απριλίου πραγματοποιήθηκε για 8η συνεχόμενη χρόνια η μοναδική  πανελλήνια άσκηση-αγώνας εφέδρων "ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΆΧΟΣ 2015".Η άσκηση-αγώνας πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Σταυρούπολης Ξάνθης.


Η Λ.Εφ.Ε.Δ. Χίου για πρώτη φορά συμμετείχε με δύο άτομα οι οποίοι συμπλήρωσαν τους έξι συναδέλφους της Λ.Εφ.Ε.Δ. Χαλκιδικής κι έτσι δημιουργήθηκε η Ομάδα 13(ή lefed131 όπως λένε οι φίλοι της Χαλκιδικής).





Το σενάριο της άσκησης(σύμφωνα με την αναφορά του Μακεδονομάχου) ήταν οτι τα 19 8μελή περίπολα θα κινούνταν σε φίλια περιοχή πίσω από το Π.Ο.Τ. σε αποστολές υποστήριξης , υποβοήθησης των μαχόμενων τμημάτων και απαγόρευσης διείσδυσης του εχθρού στον ΄΄Ζωτικό Χώρο΄΄ της τοποθεσίας καθώς ο εχθρός είχε φροντίσει να μολύνει δρομολόγια και να διασπείρει τμήματα ειδικών δυνάμεων στην περιοχή δυσχεραίνοντας έτσι την μετακίνηση φιλίων τμημάτων και την διατήρηση του Η.Ρ.Ε.



 Τα περίπολα που είχαν προειδοποιηθεί να είναι έτοιμα για παραμονή στην ύπαιθρο και αυτάρκεις σε υλικά για 24 ώρες επιχειρήσεων ,τελικώς διένυσαν 42 περίπου χλμ με υψομετρικές διαφορές από 75 εως 750 μέτρα με ένα μέσο όρο βάρους φόρτου τα 18 κιλά, ασκούμενοι σε διάφορα αντικείμενα.







Τα αντικείμενα ήταν
 Α)Διέλευση Νέστου ποταμού με λέμβους



Β)Μάχη εκ του σύνεγγυς σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού



Γ)Ανεύρεση ΜΕΠ-ΑΕΜ,παγιδεύσεις

Δ)Εκμετάλλευση πληροφοριών που συνελλέγησαν από ντόπιο πληθυσμό κατά την διάρκεια της περιπολίας

Ε)Μεταφορά τραυματία

ΣΤ)Μεταφορά πυρομαχικών-Αίτηση πυρών Π/Β

Ζ)Επάνδρωση σημείου ελέγχου

Η)Διαχείριση αιχμαλώτων-πρακτόρων-συλληφθέντων σύμφωνα με την συνθήκη της Γενεύη

Θ)Επόχουμενη καταδίωξη εχθρικής περιπόλου-ενέδρα.



Ι) Ά Βοήθειες Μάχης

Κ)Απενημέρωση περιπολίας-Ενημέρωση προιστάμενης διοίκησης


 Για εμάς η εμπειρία ήταν μοναδική και ως στόχος πλέον θα είναι από του χρόνου,να συμμετέχουν από την Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Χίου όσα περισσότερα μέλη μας γίνεται αν και λόγω αποστάσεως και κόστους είναι δύσκολο.

 Ως ένα από τα πλέον απομακρυσμένα παραρτήματα της Λ.Εφ.Ε.Δ. είναι τεράστια χαρά και συγκίνηση να βλέπουμε τους συναδέλφους κι από κοντά από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Όσο για τα παιδιά της Λ.Εφ.Ε.Δ. Χαλκιδικής,ότι και να πούμε είναι λίγο σε όλη την διάρκεια της δοκιμασίας μας δόθηκε η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων,ιδεών για την λειτουργία μας και γενικότερα της εφεδρείας.

Μάθαμε πάρα πολλά σε στρατιωτικό επίπεδο,διότι τα παιδιά της Χαλκιδικής είναι ικανότατοι σε άριστο επίπεδο και κυρίως ακέραιοι χαρακτήρες που μας έκαναν να νιώσουμε όλοι μια οικογένεια,διότι τέτοιες δοκιμασίες μόνο έτσι μπορείς να τις καταφέρεις,με ομαδική δουλειά,κόπο και ψυχή.Για την ιστορία η ομάδα μας,η Ομάδα 13 βγήκε 8η μέσα στις 19.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ΥΕΘΑ και ιδιαίτερα τον Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΡ/ΓΟΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟ που όχι μόνο παρευρέθηκε στην τελετή λήξης αλλά επέδωσε άπαντα τα βραβεία-μετάλλια-διακρίσεις στους πρωτεύσαντες,την Π.Ο.Ε.Εφ.Ε.Δ. και την μητροπολιτική Λ.Εφ.Ε.Δ. για την εκπληκτική διοργάνωση με τα περισσότερα από τα 60 άτομα της οργανωτικής επιτροπής, καθώς και όλους τους φορείς κι επαγγελματίες που βοήθησαν στην οργάνωση της άσκησης-αγώνα.


 ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΆΧΟΥ 2015 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΣΎΝΔΕΣΜΟ http://lefed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=314:-2015&catid=6:news&Itemid=12
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά