2η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΟΙΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΑΜΥΝΑΣ (KΠΑΑ) – ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

Τη Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος παρέστη στη τελετή βράβευσης των νικητών της 2ης Ολυμπιάδας Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ-Common Security and Defence Policy-CSDP) που διεξήχθη στο Αμφιθέατρο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) και πραγματοποίησε ομιλία στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του διαγωνισμού.

Η εν λόγω Ολυμπιάδα ΚΠΑΑ διοργανώθηκε από το ΓΕΕΘΑ από 7 έως 9 Μαΐου 2014.

Η πρώτη Ολυμπιάδα ΚΠΑΑ, έγινε στην Κύπρο από 3-5 Οκτωβρίου 2012 όπου και συμμετείχαν συνολικά 11 χώρες με το νικητή του διαγωνισμού από την Αυστρία. Μετά την επιτυχία της πρώτης Ολυμπιάδας ΚΠΑΑ, αποφασίστηκε ο διαγωνισμός, να διοργανώνεται ανά 2 χρόνια.

Στη δεύτερη Ολυμπιάδα ΚΠΑΑ συμμετείχαν 35 μαθητές Στρατιωτικών Σχολών από 13 χώρες, οι οποίοι, στον πρώτο κύκλο του διαγωνισμού υπέβαλαν Δοκίμια σε επιλεγμένα θέματα που άπτονται της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας. Στην τελική φάση, που φιλοξενήθηκε στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις της ΣΣΕ, προκρίθηκαν 29 συνολικά μαθητές από 10 χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Αυστρία, Ιταλία, Πολωνία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία).

Η γενική δομή της Ολυμπιάδας ΚΠΑΑ , είναι:
  α.  Σύνταξη δοκιμίου σε θέματα που αφορούν ΚΠΑΑ και διαδικτυακή εκπαίδευση με συμπλήρωση στο τέλος, ερωτηματολογίου..
  β. Διοργάνωση διαγωνισμού σχεδίασης εξώφυλλων με θέματα εμπνευσμένα από την ΚΠΑΑ και διαδικτυακή ψηφοφορία.
  γ. Στην τελική φάση:
   (1) Παρουσίαση των 10 πρώτων δοκιμίων κατά απόλυτη βαθμολογία, από τους συγγραφείς τους και συμψηφιστικά με την αρχική βαθμολογία ανακήρυξη του νικητή δοκιμίων.
   (2)  Διαγωνισμός ερωτήσεων σε ομάδες και ανάδειξη νικητή διαγωνισμού ερωτήσεων.
  δ. Βράβευση των πρώτων από κάθε διαγωνισμό.


Οι βραβευθέντες μαθητές, ανά κατηγορία, είναι οι ακόλουθοι:
  α. Νικητής σχεδίασης καλύτερου εξώφυλλου (Best Cover Winner), ο Αυστριακός Manuel Kurbantfinski
  β. Νικητής καλύτερου δοκιμίου (Best Paper Winner), ο Ισπανός Gonzalo Vallespin Terry
  γ. Νικητής διαγωνισμού ερωτήσεων (Knowledge Competition Winner) και νικητής της 2ης Ολυμπιάδας (Olympiad Winner), ο Ιταλός Paolo Faneli.

Η εν λόγω Ολυμπιάδα, έχει πάρει τη θέση της στις επίσημες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Άμυνας, στο πλαίσιο του προγράμματος Military Erasmus.



ΟΜΙΛΙΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΣΤΗ ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΣΤΗ 2η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΠΑΑ
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά