Συνάντηση Αποφοίτων ΣΤΥΑ με Αθανάσιο Καββαδά

 





Την Πέμπτη 16-11-2023, την τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου αποφοίτων ΣΤΥΑ (Σ.Α.Σ), τίμησε με την παρουσία του, ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς, απόφοιτος της ΣΤΥΑ (33η Σειρά) και μέλος του Σ.Α.Σ. Μετά το καλωσόρισμά του από τον Προέδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου καθώς και τις απαραίτητες συστάσεις, ο κ. Βουλευτής δήλωσε συγκινημένος και υπερήφανος για την προέλευσή του και την θητεία του στην ΠΑ, αλλά και χαρούμενος με την ευκαιρία να παραβρεθεί σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου, για πρώτη φορά στην ιστορία του Σ.Α.Σ. Σημείωσε ότι είναι ο μοναδικός Απόστρατος Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας στο Κοινοβούλιο, από την ημέρα που εξελέγη για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα κι ότι την παρούσα περίοδο κατέχει την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων καθώς και του μέλους της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας κι Εξωτερικών Υποθέσεων.

Το ενδιαφέρον του για τα θέματα των ΕΔ είναι φυσικά αυξημένο και λόγω των καθηκόντων του, αλλά, κυρίως, λόγω της αγάπης του προς την ΠΑ «που μας άνδρωσε και που φάγαμε ψωμί, όπως ιδιαιτέρως τόνισε, καθώς οι περισσότεροι προερχόμαστε από πολύ φτωχές οικογένειες». Στη συνέχεια ενημέρωσε τον Προέδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Α.Σ για την πρόσφατη επίσκεψή του στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια και για τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση και που αφορούν τις Σχολές και τους απόφοιτους ΑΣΣΥ. (Σχετικό δελτίο τύπου έχει δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του Σ.Α.Σ και μπορείτε να δείτε εδώ).

Ακολούθησε συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων, επιχειρημάτων και ιδεών για το θέμα της αναβάθμισης του Ακαδημαϊκού επιπέδου των Σχολών ΑΣΣΥ, την εξίσωση και ισοτιμία τους με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και πως αυτή μπορεί να επιτευχθεί προς όφελος αφενός των Σπουδαστών των ΑΣΣΥ αλλά και αφετέρου των Ενόπλων Δυνάμεων. Τονίστηκε ιδιαίτερα από τα μέλη του Δ.Σ. ότι η αναβάθμιση αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει πολλαπλασιαστή της ικανότητας των στελεχών των Ε.Δ. που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του στρατεύματος, στη συντήρηση των νέων και πολύπλοκων οπλικών συστημάτων που παραλαμβάνονται, αλλά και να συμβάλουν στην ανάπτυξη νέων εγχώριας παραγωγής. Επίσης, η δυνατότητα που θα δοθεί για τη συνέχιση της ακαδημαϊκής μόρφωσης, με συμμετοχή σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα στην παραμονή των στελεχών στο στράτευμα και στην ανάλογη αξιοποίησή τους εντός των ΕΔ.

Συζητήθηκαν επίσης εκτενώς τα εξελικτικά-βαθμολογικά και μισθολογικά θέματα των στελεχών. Από τα μέλη του Δ.Σ τονίστηκαν ιδιαίτερα στον κ. Βουλευτή, οι αδικίες και οι δυσμενείς προβλέψεις για τα στελέχη που προέρχονται από ΑΣΣΥ, κυρίως από τον νόμο 3883/2010 κι επισημάνθηκε ότι, οι Απόφοιτοι ΑΣΣΥ είναι η μόνη κατηγορία στελεχών των ΕΔ, για τους οποίους παρά την ακαδημαϊκή αναβάθμιση των Σχολών, με την εισαγωγή σε αυτές μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων αλλά και την τριετή φοίτηση, η βαθμολογική, μισθολογική αλλά και ακαδημαϊκή εξέλιξή τους είναι δυσμενέστερη από το παρελθόν.

Η συνάντηση διήρκεσε πέραν των δύο ωρών και ήταν ωφέλιμη και παραγωγική για όλους τους συμμετέχοντες. Δόθηκαν υποσχέσεις για επανάληψη και για συχνότερη επαφή με τον κ. Βουλευτή από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. για τον συντονισμό και την προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος. Ο Πρόεδρος εκ μέρους του Δ.Σ., ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον κ. Βουλευτή για την τιμητική παρουσία του και την αγάπη με την οποία περιβάλει τον Σύλλογο και την ΠΑ και δόθηκε ραντεβού για την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στο τέλος Ιανουαρίου. Έγινε λήψη αναμνηστικών φωτογραφιών.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά