ΓΕΣ: Ολοκληρώθηκε το σχολείο βασικής εκπαίδευσης ελεύθερων σκοπευτώνΓΕΣ: Ολοκληρώθηκε το σχολείο βασικής εκπαίδευσης ελεύθερων σκοπευτών© Παρέχεται από: sofokleousin.gr

Το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Ελεύθερων Σκοπευτών Ειδικών Αποστολών (ΣΒΕΕΣΕΑ) πραγματοποιήθηκε από 28 Αυγούστου έως 13 Οκτωβρίου 2023, στην έδρα του Κέντρου Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ) στο στρατόπεδο «Αντιστράτηγου Γεωργίου Κατσάνη» στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή 10 στελεχών, εκ των οποίων 2 από την Κύπρο και 2 από τη Σερβία.


Σκοπός του σχολείου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), είναι η εκπαίδευση των Ελεύθερων Σκοπευτών Ειδικών Αποστολών (ΕΣΕΑ) σε εξειδικευμένες βολές, προκειμένου να μπορούν να προσβάλουν επιλεγμένους στόχους, σε μεγάλες αποστάσεις και κάτω από συνθήκες που καθιστούν την επιτυχία αδύνατη για οποιονδήποτε άλλο σκοπευτή.

Κατά τη διάρκεια των επτά εβδομάδων εκπαίδευσης το προσωπικό εκπαιδεύτηκε σε αντικείμενα ατομικής τακτικής, κάλυψης, απόκρυψης και παραλλαγής.

Επίσης, διδάχθηκε τις διαδικασίες προσέγγισης στόχου καθώς και την επίδραση των καιρικών συνθηκών στην επιτυχή εκτέλεση της αποστολής του, προστίθεται στην ανακοίνωση.

H εκπαίδευση περιέλαβε πρακτική εξάσκηση με την εκτέλεση βολών σε σταθερούς και κινητούς στόχους, ημέρα και νύχτα και ολοκληρώθηκε με την αξιολόγηση των εκπαιδευομένων στελεχών.

msn


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά