Ένοπλες Δυνάμεις: Εκπαίδευση των «ιπτάμενων» σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής

 Μέσα σε ένα ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον και σε μία ιδιαίτερα έκρυθμη χρονική περίοδο, οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις δεν παίρνουν ανάσα και συνεχίζουν να ασκούνται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα για να είναι έτοιμες να επιχειρήσουν όποτε και αν απαιτηθεί.

Τα «ελληνικά φτερά» εκπαιδεύονται συνεχώς, συμμετέχοντας σε ασκήσεις και διεθνείς δραστηριότητες, εκπροσωπώντας τη χώρα μας τόσο σε περιφερειακό όσο και σε νατοϊκό επίπεδο.

Ελληνικά F16 στην Άσκηση «OCEAN SKY 21». ΓΕΕΘΑ
Ελληνικά F16 στην Άσκηση «OCEAN SKY 21». ΓΕΕΘΑ© Παρέχεται από: CNN.gr

Στο πλαίσιο αυτό 4 ελληνικά F-16 της της 341 Μοίρας «Βέλος» που εδρεύει στη N. Αγχίαλο, τρία μονοθέσια και ένα διθέσιο, μαζί με το αντίστοιχο προσωπικό υποστήριξης, συμμετέχουν στην άσκηση "ΟCEAN SKY 23" που διεξάγεται στις Καναρίους Νήσους της Ισπανίας, στην Αεροπορική Βάση Gando.

Πρόκειται για άσκηση τύπου INVITEX – LIVEX, στην οποία συμμετέχουν με μέσα και προσωπικό η ΓαλλίαΓερμανίαΙσπανίαΙταλία, όπως και υπηρεσίες του ΝΑΤΟ.

Ελληνικά F16 στην Άσκηση «OCEAN SKY 21». ΓΕΕΘΑ
Ελληνικά F16 στην Άσκηση «OCEAN SKY 21». ΓΕΕΘΑ© Παρέχεται από: CNN.gr

Τα μαχητικά αεροσκάφη των συμμετεχουσών χωρών θα εκτελέσουν σύνθετες αεροπορικές αποστολές (Air to Air, Offensive Counter Air, Defensive Counter Air, High Value Airborne Asset protection / attack) με σκοπό την εκπαίδευση των ιπτάμενων σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής.

Η εν λόγω επιχειρησιακή εκπαίδευση γίνεται στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με βάση τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ και συμβάλλει στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε πολυμερές και συμμαχικό πλαίσιο.

Ελληνικά F16 στην Άσκηση "OCEAN SKY 21". ΓΕΕΘΑ
Ελληνικά F16 στην Άσκηση "OCEAN SKY 21". ΓΕΕΘΑ© Παρέχεται από: CNN.gr

O Aρχηγός ΓΕΑ στις ΗΠΑ

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Θεμιστοκλής Μπουρολιάς βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες ύστερα απο κάλεσμα του Αμερικανού ομολόγου του για να συμμετάσχει στο συνέδριο με τίτλο "Next-Generation Air Superiority Conference 2023" στο οποίο θα απευθύνει και ομιλία.

Ο Αρχηγός ΓΕΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς στους ομιλητές του "Next-Generation Air Superiority". https://www.americanconference.com/airsuperiority/
Ο Αρχηγός ΓΕΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς στους ομιλητές του "Next-Generation Air Superiority". https://www.americanconference.com/airsuperiority/© Παρέχεται από: CNN.gr

Πρόκειται για ένα Διεθνές Φόρουμ που λαμβάνει χώρα στην Ουάσιγκτον με βασικό θέμα την αεροδιαστημική και τις ανάγκες εκσυγχρονισμού. Κατά τη διάρκειά του συνεδρίου, θα συζητηθεί μέσω ουσιαστικών συνομιλιών και ανταλλαγής πληροφοριών, η ενίσχυση της συνεργασίας των αεροπορικών δυνάμεων όλων των κρατών με τη διαρκή εκπαίδευση, αξιοποιώντας την αεροπορική δύναμη.

Τα βασικά θέματα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την παροχή αεροπορικής ισχύος, την κυριαρχία του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, την ενοποίηση στον κυβερνοχώρο, την εγγύς υποστήριξη, την αυτονομία και την υπεροχή πληροφοριών.

Στιγμιότυπο απο την έναρξη του "Next-Generation Air Superiority Conference". https://www.americanconference.com/airsuperiority/
Στιγμιότυπο απο την έναρξη του "Next-Generation Air Superiority Conference". https://www.americanconference.com/airsuperiority/© Παρέχεται από: CNN.gr

msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά