Πρωτοβουλία αλληλεγγύης από αποφοίτους της 39ης Σειράς ΣΤΥΑ









Πόλεμοι, οικονομική κρίση, μνημόνια, πανδημία, ενεργειακή κρίση, σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες.
Ζούμε σε ένα κόσμο, μια κοινωνία ανάλγητη, άσπλαχνη, σκληρή. Την σημαδεύουν, κυρίως, απώλειες ανθρώπων, αγαθών και ιδανικών. Πέρα από το τι κάνει η πολιτεία, ως άνθρωποι οφείλουμε να είμαστε κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι. Να συμμετέχουμε συλλογικά σε δράσεις που προάγουν το κοινωνικό καλό, που στηρίζουν ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.


Από απόφοιτους της 39ης Σειράς ΣΤΥΑ σχηματίστηκε ομάδα με στόχο: την αλληλεγγύη και τη παροχή βοήθειας σε ιδρύματα και ανθρώπους που τη χρειάζονται.
Συγκεντρώνουν χρήματα, επικοινωνούν με ιδρύματα, προβαίνουν σε αγορές και συγκέντρωση αναγκαίων ειδών πρώτης ανάγκης και τα χορηγούν με όλη τους την αγάπη. Την 12/10/23 βρέθηκαν στο Ίδρυμα Ορφανοτροφείου Βόλου. Παρέδωσαν είδη πρώτης ανάγκης (κρέας, τυρί, ζυμαρικά, χαρτικά, είδη ατομικής και συλλογικής καθαριότητας κ.λπ.) ύψους περίπου εννιακοσίων είκοσι (920) ευρώ. Βοήθεια που έλαβε χώρα στα πλαίσια της άσχημης συγκυρίας για την συγκεκριμένη πόλη λόγω των πρόσφατων καταστροφών.

Οι δράσεις τους για έμπρακτη συμπαράσταση δεν σταματούν εδώ. Από τον Μάρτιο που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια βοήθειας ιδρυμάτων, έχει συγκεντρωθεί για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης ποσό ύψους 2.800 ευρώ για τέσσερα ιδρύματα (Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας, Γηροκομείο Στυλίδας, Ορφανοτροφείο Γιαννιτσών και Ορφανοτροφείο Βόλου). Επίσης, θα γίνει μία τελευταία παρόμοια προσπάθεια για φέτος για ίδρυμα ορφανών παιδιών.
Θα ξεκινήσουν τον άλλο μήνα με σκοπό την παροχή βοήθειας λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Για την 39η Σειρά
Σγος (ΤΥΕ) ε.α. Αντίοχος Χαράλαμπος



Σας ευχαριστώ και προσωπικά αλλά και εκ μέρους όλης της ομάδας συλλογής των ποσών για την αγάπη και έμπρακτη συμπαράσταση σας σε αυτήν την προσπάθεια βοήθειας προς συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη. Να είστε όλοι καλά, να έχετε υγεία και ο Θεός να συντροφεύει εσάς και τους αγαπημένους σας σε κάθε βήμα σας και να σας χαρίζει τα αγαθά Του πλουσιοπάροχα, όπως και εσείς χαρίσατε αγαθά σε ανθρώπους που έχουν μεγάλη ανάγκη.

Μπάκας Απόστολος



Απάντηση Ιδρύματος...

Καλησπέρα σας,
το πρωί, 12/10, ο κος Νίκος Λορθές, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του παρέδωσε τα είδη πρώτης ανάγκης που αγοράσατε με το ποσό που συγκεντρώσαμε με την ομάδα σας, στο Ίδρυμα Ορφανοτροφείο Βόλου και χαρήκαμε ιδιαίτερα για την γνωριμία μαζί τους.
Συνημμένα σας αποστέλλουμε ευχαριστήρια επιστολή της Διοίκησης και σας ευχαριστούμε πραγματικά από την καρδιά μας για τη στήριξή σας.

Με εκτίμηση

Ελένη Τασιά

Παιδαγωγός-Γραμματέας








Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά