Η Σαμοθράκη γιόρτασε τα 111 χρόνια ελεύθερης ιστορίας της

Η Σαμοθράκη γιόρτασε χθες τα 111 χρόνια ελεύθερης ιστορίας της, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη.


Μιλώντας ο ίδιος για τις εκδηλώσεις τόνισε:

«Η Σαμοθράκη γιορτάζει 111 χρόνια ελεύθερης ιστορίας, καθώς το 1912, σήμανε η ώρα του λυτρωμού. Το παράδειγμα, οι αγώνες, οι θυσίες, η ομοψυχία, η αυταπάρνηση, η αγωνιστικότητα και η αγάπη των προγόνων μας για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία, μας εμπνέουν και μας γεμίζουν εθνική αυτοπεποίθηση και υπερηφάνεια. Η παρακαταθήκη τους οδηγεί τα βήματά μας, ώστε να ξεπερνούμε κάθε δυσκολία. Οι κάτοικοι της Σαμοθράκης πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος στην επανάσταση του 1821, όμως έμειναν αδούλωτοι, όπως είχαν μείνει στα προηγούμενα 350 χρόνια τουρκικής κατοχής. Για αυτό και η απελευθέρωση του νησιού αποτέλεσε ορόσημο για την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας στα όρια που σήμερα απλώνεται. Η πλούσια ιστορία, η φυσική ομορφιά και η νευραλγική θέση της Σαμοθράκης, αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν.

Βρίσκομαι εδώ, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, όχι μόνο για να τιμήσω το χθες, αλλά και να δηλώσω το ισχυρό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για ένα ακόμα καλύτερο, βιώσιμο και δημιουργικό αύριο, για τους κατοίκους του τόπου», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 111η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού.Ο κ. Κωνσταντινίδης παρέστη στην πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ακολούθως κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Ηρώων Πεσόντων και αμέσως μετά παρακολούθησε την παρέλαση στην πλατεία του Εφκά.