Δένδιας: Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων μετακινείται με υπηρεσιακά οχήματα από και προς την εργασία τουΔένδιας: Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων μετακινείται με υπηρεσιακά οχήματα από και προς την εργασία του© Παρέχεται από: ΣΚΑΪ

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο των Ενόπλων Δυνάμεων, τα Γενικά Επιτελεία έχουν προβλέψει ότι για τη μετακίνηση του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων διατίθενται υπηρεσιακά οχήματα (λεωφορεία, μικρολεωφορεία, στρατιωτικού τύπου οχήματα κ.λπ.), από και προς τους χώρους εργασίας του.

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Νίκου Παπαναστάση, Γιάννη Δελή, Θανάση Παφίλη και Λεωνίδα Στολτίδη με θέμα «Ελεύθερη διέλευση του στρατιωτικού προσωπικού από τα διόδια της Νέας Καρβάλης».

«Τα Γενικά Επιτελεία καταβάλλουν διαρκή προσπάθεια για τη διατήρηση της άρτιας λειτουργικής κατάστασης των μεταφορικών μέσων, την εξασφάλιση της διαθεσιμότητας αυτών και την ασφαλή μετακίνηση του προσωπικού. Επιπρόσθετα, λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες μεταφορικές ανάγκες, τα Γενικά Επιτελεία προβαίνουν στην εκδήλωση των απαραίτητων ενεργειών για την αναβάθμιση και ανανέωση του υπάρχοντος στόλου των οχημάτων, προκειμένου να επαυξηθούν οι μεταφορικές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων» πρόσθεσε.

«Αναφορικά με τη διέλευση από τους σταθμούς διοδίων, υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες, στις οποίες ανήκουν οι σταθμοί διοδίων, σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία τους, αποτελούν νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και έχουν μορφή ανωνύμων εταιρειών, τελούν δε υπό την τεχνική και οικονομική εποπτεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ενώ για αρκετές εξ αυτών η τιμολογιακή πολιτική εφαρμόζεται μετά από έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» ξεκαθάρισε.

«Για το λόγο αυτό, υφίσταται η δυνατότητα εγγραφής των ενδιαφερομένων στα ειδικά εμπορικά - εκπτωτικά προγράμματα, τα οποία είναι σε ισχύ για το σύνολο των πολιτών. Σε κάθε περίπτωση, δεν υφίσταται νομικό έρεισμα, το οποίο θα μπορούσε να δικαιολογήσει τον καταλογισμό δαπανών διέλευσης των στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων από τους σταθμούς διοδίων και, κατ' επέκταση, δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη στους προϋπολογισμούς των Γενικών Επιτελείων για την κάλυψη τέτοιου είδους δαπανών» υπογράμμισε.

«Στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για το προσωπικό Ενόπλων Δυνάμεων, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση του στόλου μεταφορικών μέσων, αλλά και τη διατήρηση της λειτουργικής κατάστασής τους, ούτως ώστε να καλύπτονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι ανάγκες μετακινήσεων» κατέληξε στην απάντησή του ο κ. Δένδιας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά