Κρήτη: Επιχείρηση εξουδετέρωσης θαλάσσιας νάρκης

 


Εξουδετέρωση θαλάσσιας νάρκης, τύπου αγκυροβολίας-επαφής, συνολικής ποσότητας εκρηκτικής ύλης 660 λίβρες (300 κιλά) εκτελέστηκε από Ομάδα Εξουδετέρωσης Ναρκών (ΟΕΝ) της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ), σήμερα στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Πελαγίας Ηρακλείου Κρήτης.

Δείτε βίντεο:

Η νάρκη αφού ξεθάφτηκε, ανελκύθηκε από το πυθμένα της παραλίας Ψαρομούρας και ρυμουλκήθηκε σε ασφαλές σημείο κατόπιν υποδείξεως του λιμεναρχείου Ηρακλείου, όπου και πυροδοτήθηκε ελεγχόμενα υποβρυχίως από τους βατραχανθρώπους της ΔΥΚ του Πολεμικού Ναυτικού.

narki2
narki2© Παρέχεται από: Protothema.gr

Η αποστολή ολοκληρώθηκε επιτυχώς, μετά από 5 ημέρες υποβρύχιων εργασιών επί του εν λόγω πυρομαχικού, καθώς το μικρό βάθος στο οποίο εντοπίστηκε αρχικά (5 μέτρα) δεν επέτρεπε την επί τόπου πυροδότηση και καταστροφή του, λόγω της πολύ μεγάλης (300 κιλά) ποσότητας εκρηκτικών τα οποία έφερε ως κύρια εκρηκτική γόμωση.

msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά