Στην μάχη της φωτιάς της Αλεξανδρούπολης ο στρατός





Μήνυμα για εκκένωση από το 112 εστάλη πριν από λίγο σε τρείς οικισμούς λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην Αλεξανδρούπολη. Το μήνυμα καλεί τους κατοίκους των οικισμών Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα να απομακρυνθούν προς Αλεξανδρούπολη. Μήνυμα είχε σταλεί νωρίτερα για να βρίσκονται σε ετοιμότητα και οι κάτοικοι στη Μελία.



Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη να μην περάσει η φωτιά από την Εγνατία Οδό.Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα κάνουν από το πρωί συνεχείς ρίψεις συνδράμοντας το έργο των επίγειων δυνάμεων στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρο και 31 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 7 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης και του στρατού.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, λόγω της πυρκαγιάς που παραμένει σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης, κοντά στην Πυλαία Φερών Έβρου.

Η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας αφορά το τμήμα από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης, ενώ οι οδηγοί και οι πολίτες παρακαλούνται -για την ασφάλειά τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Να επισημάνουμε πως το χωριό Μελία, βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο, γι’ αυτό και πλησίον του βρίσκεται το πεδίο βολής του πυροβολικού . Είναι περικυκλωμένο από προκεχωρημένες μονάδες του στρατού, (πυροβολικό και ίλες αρμάτων μάχης).

/www.otavoice.gr/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά