ΚΥΣΕΑ: «Καμπανάκι» για το μεταναστευτικό - Αυξημένες οι ροές στο Αιγαίο

kysea-2© Παρέχεται από: Protothema.gr

Εκτενής συζήτηση έγινε στην τακτική συνεδρίαση του δίωρου ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό, καθώς οι ελληνικές αρχές καταγράφουν αύξηση ροών κυρίως στο Αιγαίο. Επιβαρυμένο φαίνεται πως είναι και πάλι το νησί της Λέσβου.

Αρμόδιες πηγές εξηγούν ότι η αύξηση σε αυτό το χρονικό σημείο είναι απόλυτα διαχειρίσιμη, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί νωρίς.Παρατηρείται σύμφωνα με πληροφορίες μία χαλάρωση της τουρκικής πλευράς σε ό,τι αφορά τους ελέγχους της ακτοφυλακής, σε αντίθεση με τη στάση της στον Έβρο, ενώ και το ελληνικό λιμενικό είχε επιφορτιστεί τις προηγούμενες εβδομάδες με την δύσκολη άσκηση της συμμετοχής και σε σχέδια εκκενώσεων από πυρκαγιές. Υπό αυτό το πρίσμα, απαιτείται και πάλι μια ένταση της θαλάσσιας επιτήρησης, ενώ υπάρχουν δίαυλοι με τους Τούρκους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αυτή τη στιγμή στις δομές ανά την Ελλάδα υπάρχουν 15.000 άτομα για τα οποία εκκρεμεί η απόφαση ασύλου, επί συνόλου χωρητικότητας 36.000 ατόμων.

Στο ΚΥΣΕΑ ο υπουργός Εξωτερικων Γιώργος Γεραπετρίτης ενημέρωσε για την πορεία των ελληνοτουρκικών ενώ ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας για την υλοποίηση του σχεδίου ΑΙΓΙΣ, χωρίς να γίνει εκτενέστερη συζήτηση για τα επιχειρησιακά σχέδια πυρασφάλειας.msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά