Aύξηση πτητικού επιδόματος των χειριστών των εναερίων μέσων πυρόσβεσης

 


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε σήμερα, κατά την επίσκεψη του στη Μοίρα πυροσβεστικών αεροσκαφών (355 ΜΤΜ) της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά:

 

«Κύριε Αρχηγέ,

 

Κύριοι Πτέραρχοι,

 

Κύριοι Αξιωματικοί,

 

Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ μπροστά  σας, στη Μοίρα που αποτελεί τον κύριο κορμό, τη βάση  της αεροπυρόσβεσης της Πατρίδας  μας.

 

Όλοι αναγνωρίζουμε ότι η αποστολή των πληρωμάτων των πυροσβεστικών αεροσκαφών είναι εξαιρετικά δύσκολη.

 

Απαιτεί επαγγελματισμό. Απαιτεί γενναιότητα και απαιτεί αυταπάρνηση.

 

Αυτό επιβεβαιώθηκε μόλις πριν λίγες ημέρες με τον χειρότερο τρόπο, με τον θάνατο του Σμηναγού Χρήστου Μουλά και του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, εν ώρα καθήκοντος, στην Εύβοια.

 

Θέλω λοιπόν, για μία ακόμη φορά, να εκφράσω, εκ μέρους όλων των Ελλήνων, τα συλλυπητήρια κατ΄ αρχάς στις οικογένειες τους, τις βιολογικές τους οικογένειες, αλλά και σ’ εσάς, την ευρύτερη οικογένεια. 

 

Ξέρετε καλά ότι δεν είναι λίγοι οι πεσόντες σε αποστολές αεροπυρόσβεσης. Έχουμε θρηνήσει  από το 1977 συνολικά 19 ιπταμένους, τους οποίους τιμάμε και δεν τους ξεχνάμε: 

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ, ΜΗΝΑΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΥΔΙΑΝΟΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΕΣΛΕΜΕΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣ, ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΕΣΛΕΜΕΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣ, ΜΙΧΑΗΛ ΖΙΩΤΑΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΙΑΣΚΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΚΑΜΑΓΚΟΥΛΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΕΛΕΤΣΕΚΗΣ, ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ, ΙΩΑΝΝΗΣΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΟΪΛΙΔΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΟΥΔΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΛΑΣ, ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ.

 

Η προσπάθεια για την προστασία της περιουσίας και της ζωής των συμπολιτών μας, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας, είναι συνεχής και γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. 

 

Η Πολιτεία, η κοινωνία, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι δίπλα σας. Σας υποστηρίζει.

 

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση των Προγραμμάτων για την προμήθεια των νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών CL-515 και την αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων CL-415, θα ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό.

 

Επίσης, κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Πρωθυπουργού, η οποία είχε ανακοινωθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο τρεις ώρες πριν το δυστύχημα στην Κάρυστο, θα υπογράψω άμεσα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών για την αύξηση του πτητικού επιδόματος των χειριστών των εναερίων μέσων πυρόσβεσης.

 

Θα ήθελα να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τα συγχαρητήρια του ελληνικού λαού, της ελληνικής κοινωνίας, του Υπουργείου, της Κυβέρνησης, για ό,τι κάνετε για την Πατρίδα μας, όλο το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό, που βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση.

 

Εργάζεται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, ώστε να μπορούν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα να επιχειρούν, να συντρέχουν αποτελεσματικά στο δύσκολο έργο της πυρόσβεσης.

 

Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ και να ευχαριστήσω το τεχνικό προσωπικό, που βρίσκεται επίσης σε διαρκή εγρήγορση για να μπορούν τα πτητικά μέσα να είναι διαθέσιμα σε εσάς. 

 

Σας ευχαριστώ και πάλι θερμά για την ευκαιρία να σας σφίξω το χέρι».

 

 Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά