ΕΚΑΒ: 199 άτομα από Στρατό και Πυροσβεστική αναλαμβάνουν σε 61 περιοχές της χώραςΕΚΑΒ NIKOS LIBERTAS / SOOC


Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Υγείας εξασφάλισε μέσα σε 24 ώρες 199 οδηγούς ασθενοφόρου, οι οποίοι θα βρεθούν σύντομα σε 61 νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές για να αναλάβουν ρόλο διασώστη του ΕΚΑΒ.
Γιάννης Δεβετζόγλου
06 Ιουλίου 2023 16:08


Σε χρόνο-ρεκόρ κατάφερε το υπουργείο Υγείας να εξασφαλίσει 199 άτομα, τα οποία αναμένεται να αναλάβουν έργο ως μέλη πληρωμάτων ασθενοφόρου, μετά από μικρής διάρκειας εκπαίδευση.

Ωστόσο, ουδείς γνωρίζει τι σημαίνει μικρής διάρκειας εκπαίδευση και κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση δύσκολων περιστατικών ή πολυτραυματιών από τροχαία, τα οποία σήμερα αντιμετωπίζονται από τους εξειδικευμένους διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί για 5 εξάμηνα και έχουν πτυχίο ΙΕΚ.
ADVERTISING


Επίσης, μπορεί να βρέθηκαν "εθελοντές", όμως το βασικό είναι να εξασφαλιστεί και η διαμονή τους, στις συγκεκριμένες περιοχές.

Οι 199 εργαζόμενοι του Στρατού και της Πυροσβεστική θα κατανεμηθούν το επόμενο διάστημα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, σε 61 περιοχές της χώρας που είναι τουριστικές, νησιωτικές και δυσπρόσιτες.

Ταυτόχρονα, καθιερώθηκαν διαδικασίες συντονισμού από το υπουργείο Υγείας, ώστε σε καθημερνή βάση οι ελλείψεις κατά το δυνατόν να αλληλοκαλύπτονται, ενώ συνεχίζεται να καταβάλλεται η προσπάθεια κάλυψης των κενών σε ανθρώπινο δυναμικό και συντονισμό μεταξύ ΕΚΑΒ και Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Πάντως, και σήμερα, Πέμπτη, ακόμα δύο συνάνθρωποί μας πέθαναν σε Λέσβο και Εύβοια, περιμένοντας ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.


/www.news247.gr/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά