Ένας Super Hero μπαμπάς στρατιωτικός που δίνει χαμόγελα σε παιδιά που το έχουν ανάγκη

 




Ο Περικλής Μανδαλάκης είναι στρατιωτικός Ανθλγος (ΤΧ) 

Ιδρυτής επίσης των Super Heroes GR , μιας ομάδας ανθρώπων που προσφέρουν χαμόγελο σε παιδάκια με θέματα υγείας, παιδιά με αναπηρία ,παιδιά εγκαταλελειμμένα από γονείς.

Ας δούμε τι μας είπε

 

 Τι είναι οι super heroes;

 

Οι superheroes gr είναι μία ομάδα φιλανθρωπικού χαρακτήρα που ξεκίνησε πριν 6 χρόνια την 31 Ιανουαρίου του 2017 από τον Μανδαλάκη Περικλή  από την αγάπη του για τα κόμικς και την προσφορά του στον συνάνθρωπο και τα παιδιά που το έχουν πραγματικά ανάγκη . Παιδιά με θέματα υγείας, παιδιά με αναπηρία, παιδιά εγκαταλελειμμένα από γονείς.

Όπως ο κάθε σούπερ ήρωας που του τυχαίνει κάποιο ατύχημα ή μία απώλεια και τον μεταλλάσσει σε κάτι άλλο.  Για εμένα εφαλτήριο ήταν η απώλεια της μητέρας μου από τον καρκίνο (όγκος στο κεφάλι) και η πάθηση της κόρης μου στο φάσμα του αυτισμού, αποφάσισα να μετατρέψω όλα αυτό το αρνητικό κλίμα σε θετικό δίνοντας  χαρά  στην κόρη μου, είπα να το αναπτύξω περισσότερο και αφού παίρνει χαρά το δικό μου παιδί γιατί να μην μπορούσα να το κάνω και στα άλλα παιδιά .

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργήσω την ομάδα των σούπερ ηρώων μία ομάδα όπου θα δίνουμε χαρά σε παιδιά με θέματα υγείας, με αναπηρία , δίνοντας την ευκαιρία να βλέπουν τον αγαπημένο τους σούπερ ήρωα που βλέπουν στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο από κοντά και η χαρά που εισπράττουν να είναι απεριόριστη.

Ξεκινώντας από κάποιες πρεμιέρες ταινιών όπου εμφανιστήκαμε δίνοντας την ευκαιρία να μας μάθει περισσότερος κόσμος έτσι άνοιξε η συνεργασία με διάφορα ιδρύματα που συνεργαζόμαστε μέχρι και σήμερα . Όλο αυτό όσο περνάει ο καιρός αρχίζει να μεγαλώνει περισσότερο υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν και βοηθάνε με οποιοδήποτε τρόπο.

 

 Πόσες φιλανθρωπικές δράσεις έχετε κάνει;

Φιλανθρωπίες που έχουμε κάνει τα τελευταία 6 χρόνια αν εξαιρέσουμε και τα δύο χρόνια πανδημίας αν και σε εκείνη την περίοδο κάτι κάναμε δειλά- δειλά,  αν σκεφτείς ότι έχουμε  κάνει πάνω από 50 φιλανθρωπίες εντός λεκανοπεδίου Αττικής ξεκινήσαμε πρόσφατα κάτι και στην Θεσσαλονίκη,  βρέθηκαν κατι  υπέροχα άτομα όπου αγάπησαν όλο αυτό που κάνουμε και έχουν ξεκινήσει πρόσφατα και έχουν κάνει 2 φιλανθρωπίες αλλά και στον Βόλο όπου μας κάλεσαν και κάναμε μία φιλανθρωπία για το ορφανοτροφείο.

Και βέβαια όλα αυτά καλύπτονται από τη δική μας τσέπη ...

 

 Τι κάνουν τα παιδιά όταν σας βλέπουν

Κάθε φορά που επισκεπτόμαστε η χαρά που εισπράττουν τα παιδιά είναι μεγάλη. Βέβαια κάθε μέρος που επισκεπτόμαστε είναι διαφορετικό αλλά το χαμόγελο και η αγάπη που εισπράττουμε για το κάθε παιδί που βλέπει τον αγαπημένο του χαρακτήρα, ξετρελαίνεται, το βλέπουμε στα μάτια του  ακόμα και σε μία περίπτωση με νοητική υστέρηση αυτό που εισπράττουμε μπορεί να μην μπορεί να εκφραστεί με το λόγο αλλά η αντίδραση του φαίνεται στα μάτια και οι αγκαλιές που παίρνουμε μας  βοηθάνε να συνεχίσουμε όλο αυτό, αφού κλέβουμε και εμείς λίγο από αυτήν την αγάπη  .

 

Από πού χρηματοδοτείστε;

 Ότι κάνουμε το κάνουμε αφιλοκερδώς

 Όλα αυτά τα χρόνια  κινούμαστε με δικά μας έξοδα από μία αγορά στολής, μία επισκευή στολής ,μέχρι μετακινήσεις και φτιάχνουμε διάφορα δωράκια είτε γλυκά όπου τα δίνουμε στα παιδιά .
Ξεκινήσαμε την διαδικασία σύστασης σωματείου ΑΜΚΕ  και για να μπορούμε να δεχόμαστε χορηγίες που  θα μας βοηθήσουν να καλύψουμε λειτουργικά έξοδα , να μπορούμε να πάρουμε πράγματα,  να μπορούμε όλο αυτό να μεγαλώσει , σε όλη την Ελλάδα , να μπορούμε να επισκεφτούμε όλο και περισσότερα  παιδιά να μοιράσουμε περισσότερα χαμόγελα .

 

Οι φετινοί στόχοι σας ποιοι είναι;

Φετινοί στόχοι μας είναι να προσπαθήσουμε να το μεγαλώσουμε όλο αυτό να μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα , να μπορούμε να πάμε σε ένα παιδί είτε με θέματα υγείας είτε με αναπηρία,  ακόμα και ένα παιδί που μπορεί να είναι σε ένα σπίτι που δεν μπορεί να βγει έξω αλλά θα ήθελε πολύ να γνωρίσει τον αγαπημένο του ήρωα από κοντά.

Για αυτό καλούμε όλο τον κόσμο να το στηρίξει όλο αυτό είτε σε μορφή εθελοντισμού και προσφοράς

Σε αυτό που κάνουμε με οποιονδήποτε τρόπο , σαν το moto της ομάδος που είναι μόνος σου μπορείς να πας γρήγορα μαζί μπορούμε να πάμε μακριά !!

Και  αυτό που λέω πολλές φορές εγώ σαν Περικλής είναι ότι όταν έχεις μία δύναμη στα χέρια σου χρησιμοποίησε την για καλό σκοπό  , στόχος σου ένα χαμόγελο κάθε φορά

Και τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους ήρωες βρίσκονται σε αυτήν την ομάδα γιατί χάρη σε όλους αυτούς ένα όραμα πήρε σάρκα και οστά  είτε φέρουν στολή είτε όχι

Να τους έχει ο Θεός όλους πάντα καλά και να μπορούμε  να το αφήσουμε παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές !!

Super Heroes GR | Twitter, Instagram, Facebook, TikTok | Linktree


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά