Ο στρατός των ΗΠΑ ανέπτυξε σύγχρονα MQ-9 Reaper στην Ελλάδα λόγω των εντάσεων με Τουρκία





Το MQ-9 Reaper, το οποίο μπορεί να πιλοτάρεται από απόσταση ή μπορεί να πετάει αυτόνομα, έχει μέγιστη αντοχή 27 ωρών και μπορεί να φτάσει σε ύψος 50.000 ποδιών.



27/01/2023 - 13:52Ο αμερικανικός στρατός έχει αναπτύξει 8 από τα προηγμένα drones MQ - 9 Reaper στην Ελλάδα, λόγω της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ αυτής της χώρας μας με την Τουρκία και εξαιτίας του ρωσο-ουκρανικού πολέμου αποκαλύπτει δημοσίευμα του αραβικού ιστοτόπου defensearabia.com.
Τα εν λόγω μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορούν να παρακολουθούν τα σύνορα μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών, κάτι που βοηθά το ΝΑΤΟ να αποφύγει άλλη μια αντιπαράθεση στα ανατολικά του σύνορα.
Η στρατιωτική προσέγγιση ΗΠΑ- Ελλάδας δείχνει επίσης ότι η Ελλάδα έχει ουσιαστικά μετατραπεί σε αμερικανικό φυλάκιο, εκτός από την ανάπτυξη περισσότερων αμερικανικών πόρων στις ελληνικές βάσεις.


MuteΤο MQ-9 Reaper, το οποίο μπορεί να πιλοτάρεται από απόσταση ή μπορεί να πετάει αυτόνομα, έχει μέγιστη αντοχή 27 ωρών και μπορεί να φτάσει σε ύψος 50.000 ποδιών.


Σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτατες πηγές ο τύπος των ελληνικών «θεριστών» δεν θα είναι ο ίδιος με τα UAV των ΗΠΑ που βρίσκονται και επιχειρούν από την Αεροπορική Βάση της Λάρισας.


Με την μελλοντική απόκτηση των MQ-9 Reaper, το Επιτελείο θα μπορεί πλέον να επιτηρεί με πολύ λιγότερα χρήματα και σαφέστατα με τεράστιες τεχνολογικές δυνατότητες την ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο. Ένα τέτοιο Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος δύναται να πετά σχεδόν ένα 24ωρο μεταδίδοντας εικόνα και ήχο σε πραγματικό χρόνο και ταυτόχρονα οι χειριστές του από το έδαφος θα έχουν τη δυνατότητα ν’ αλλάζουν τις μορφές πληροφοριών με άλλων ειδών κάμερες επιδιώκοντας το αποτέλεσμα που απαιτείται.




www.bankingnews.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά