Μία ολόκληρη Αμερικανική παροικία ζει στη Λάρισα – Πάνω από 450 ΝΑΤΟικοί αλλάζουν την οικονομία της πόλης!

 



Μία διόλου ευκαταφρόνητη παροικία, 450 περίπου Αμερικανοί ζουν στη Λάρισα και εργάζονται στις δομές του ΝΑΤΟ οι οποίες λειτουργούν στην 110 Πτέρυγα Μάχης. Για την φιλοξενία τους μάλιστα, έχουν μισθωθεί τρία κεντρικά ξενοδοχεία και 140 διαμερίσματα ή μονοκατοικίες, μέσω της πλατφόρμας RBNB, στη Λάρισα και τη Νίκαια. Δωμάτια έχουν ενοικιαστεί στα ξενοδοχεία «Park», «Διόνυσος» και «Divani Palace» τα οποία παρουσιάζουν ασυνήθιστα υψηλές πληρότητες ανεξαρτήτως εποχής ή περιόδου. Όπως μάλιστα, πληροφορείται το Onlarissa τις προσεχείς ημέρες στο υπάρχον προσωπικό πρόκειται να προστεθεί υγειονομικό προσωπικό για το οποίο αναζητήθηκαν καταλύματα σε πεντάστερο ξενοδοχείο του Πλαταμώνα ελλείψει διαθεσιμότητας σε ξενοδοχεία της Λάρισας.



Η επιλογή κεντρικών ξενοδοχείων έγινε για να ικανοποιηθεί αφενός η επιθυμία του αμερικανικού προσωπικού να ζει στο κέντρο της πόλης ώστε να απολαμβάνουν τη ζωντάνια της και αφετέρου για να υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για την άσκηση των καθηκόντων τους. Κι αυτό, καθώς ο χειρισμός των drones γίνεται επί εικοσιτετράωρου βάσεως μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και ως εκ τούτου, αναζητήθηκαν ξενοδοχεία με πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω οπτικών ινών.

Την ίδια ώρα, η παρουσία των Αμερικανών στη Λάρισα τους τελευταίους μήνες είναι έντονη, καθώς απολαμβάνουν την εξωστρέφεια της πόλης στα καφέ και τα ρεστοράν, ενισχύοντας σημαντικά την τοπική οικονομία, καθώς πρόκειται για πλουσιοπάροχα αμειβόμενο προσωπικό με μισθούς πάνω από 8.000 δολάρια μηνιαίως. Μισθός που κατατίθεται ακέραιος στον τραπεζικό τους λογαριασμό, ενώ τα προσωπικά τους έξοδα καλύπτονται με τη χρήση πιστωτικής κάρτας με υψηλότατο όριο.

«Είναι η χαρά των σερβιτόρων της πόλης», λέει στο onlarissa.gr άνθρωπος της αγοράς, επισημαίνοντας ότι έχουν μεταφέρει τις συνήθειες της πατρίδας τους στη Λάρισα, οι οποίες επιβάλλουν πέραν της πληρωμής του λογαριασμού, υψηλότατα πουρμπουάρ σε όσους τους εξυπηρετούν.



Το προσωπικό αυτό τους τελευταίους μήνες βαίνει αυξανόμενο και αφορά μόνο τις δομές της Λάρισας. Ανάλογη κινητικότητα παρατηρείται και στη μονάδα της Αεροπορίας Στρατού του Στεφανοβίκειου, η οποία εκσυγχρονίζεται συνεχώς και με χώρους φιλοξενίας. Και καθώς οι Αμερικανοί σχεδιάζουν νέα έργα στην περιοχή, η Αμερικανική κοινότητα θα κάνει ακόμη πιο έντονη την παρουσία της στην πόλη.

newsroom onlarissa.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά