Διευκρινίσεις Παναγιωτόπουλου για το νέο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων ΔυνάμεωνΔημοσιεύθηκε πρόσφατα η σχετική ΚΥΑ, που αφορά τον καθορισμό του ανώτατου ορίου ωρών νυχτερινής απασχόλησης των στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, με θέμα «Οικονομική ενίσχυση - νέο μισθολόγιο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».


Διευκρινίσεις Παναγιωτόπουλου για το νέο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων© Παρέχεται από: sofokleousin.gr
Αναφορικά με το ενδεχόμενο χορήγησης επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στο υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Ν. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι «βασική αρχή για την αναμόρφωση του ισχύοντος μισθολογίου των στρατιωτικών αποτέλεσε η κατάργηση της επιδοματικής πολιτικής σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική ουδετερότητα».

«Σύμφωνα με τα κριτήρια επιλεξιμότητας που τέθηκαν», πρόσθεσε, «θεσπίστηκαν ή διατηρήθηκαν τα επιδόματα εκείνα, που η χορήγηση τους αποτελεί συνάρτηση του ιδιαίτερου υπηρεσιακού καθήκοντος ή του τρόπου, του χώρου, και των συνθήκων απασχόλησης των στελεχών».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «χορηγείται με την παράγραφο Β' του άρθρου 127 του ν.4472/2017 (Α΄ 74), επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας, σε ένδειξη αναγνώρισης της ιδιαίτερης φύσης των καθηκόντων τους, ενώ με την ΚΥΑ υπ'αριθμ. Φ.841/38/26939/Σ.5184/23-3-2018 (Β΄1119), καταβάλλονται επιδόματα κινδύνου σε ένδειξη αναγνώρισης της επικινδυνότητας του έργου των στελεχών».

«Από τα παραπάνω συνάγεται ότι, θεσμικά έχει αναγνωριστεί η φύση της προσφερόμενης εργασίας των στελεχών και οποιαδήποτε πρωτοβουλία δύναται να αναληφθεί μόνο για την αναμόρφωση - βελτίωση των καταβαλλόμενων επιδομάτων» κατέληξε στην απάντησή του ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας.msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά