Παναγιωτόπουλος: Έρχεται κατάργηση φορολόγησης επιδομάτων στελεχών σε ειδικές κατηγορίες

 
Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος απηύθυνε ομιλία σήμερα, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συνέχιση της συζητήσεως επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβερνήσεως, που υπέβαλαν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Αλέξης Τσίπρας και 87 Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του, συμφώνως προς τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής.

Ακολουθεί η ομιλία του κ. Υπουργού:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

η πρόταση δυσπιστίας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποτελεί μια ύστατη προσπάθεια να αποσταθεροποιηθεί η Κυβέρνηση, χωρίς βέβαια να υπολογίζεται αυτήν την ώρα το κόστος αποσταθεροποίησης της χώρας. Κάποιοι εδώ παίζουν τα ρέστα τους. Η σύγκριση κυβερνητικών πεπραγμένων και έργου δεν ωφελεί την Αξιωματική Αντιπολίτευση τώρα στον αμιγώς προεκλογικό χρόνο. Πρέπει η αντιπαράθεση να πάει αλλού. Πρέπει να πάει στη λάσπη, στην απόλυτη δηλητηρίαση του δημοσίου βίου και της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Γιατί ο Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση, παρά τις πρωτοφανείς σε δυσκολία συνθήκες που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν, αντέχει. Αντέχει γιατί στην ουσία έχει πετύχει εκεί που οι προηγούμενοι έριξαν το καράβι στα βράχια πλέοντας σε ήρεμες θάλασσες. Αυτή η Κυβέρνηση, αυτός ο Πρωθυπουργός, σε συνθήκες τέλειας καταιγίδας -υγειονομικής, γεωπολιτικής, ενεργειακής, κλιματικής, οικονομικής και άλλα- κρατάει το τιμόνι σταθερά.

Κι όλα αυτά μας λέτε, πρέπει να γίνουν στο όνομα της Δικαιοσύνης. “Fiat iustitia, et pereat mundus”, ας γίνει δικαιοσύνη κι ας χαθεί ο κόσμος όλος. Στο όνομα λοιπόν της Δικαιοσύνης διυλίζετε το Μαξίμου και καταπίνεται τον Μάξιμο. Ξέρετε ποιόν «Μάξιμο» έτσι; Αυτόν τον μάρτυρα-κλειδί, αυτό το θεμέλιο της αξιοπιστίας που σήμερα διώκεται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, πλαστογραφία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, το μισό Ποινικό Κώδικα.

Δυστυχώς σε όλο αυτό υπάρχουν και βοήθειες. Βοηθά λοιπόν εδώ με τον τρόπο του και ένας όχι και τόσο διακριτικός Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής. Ενώ μία άλλη Ανεξάρτητη Αρχή την ίδια ώρα, αυτή της Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σιωπά. Είναι  υπερβολικά διακριτική.      

Βοηθάνε και κάνα δυο εκδότες. Ένας από αυτούς εκτός από τη μανία του να ρίξει την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, διαθέτει και ιδιαίτερες προσβάσεις στην πραμάτια πρακτόρων και πρακτορίσκων σε λίστες και ονόματα παρακολουθήσεων. Υλικό μιας υπηρεσίας που παρά την προσπάθεια της Κυβέρνησης να εξορθολογήσει τον τρόπο λειτουργίας της, λαμβάνοντας τις απαραίτητες θεσμικές πρόνοιες κάποια στιγμή, εντούτοις, μόνο υπηρεσία που χειρίζεται ευαίσθητα θέματα που άπτονται της Εθνικής Ασφάλειας δεν θυμίζει.

Πριν από δύο εβδομάδες στο πλαίσιο αυτού του συστήματος, του συστήματος «παίζουμε τα ρέστα μας και ότι βγει», επιχειρήθηκε η πρόκληση κρίσης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέσω συγκεκριμένου δημοσιεύματος με πρόσβαση σε υλικό που περιέγραψα προ ολίγου. Ο στόχος ήταν να εξωθηθεί κάποιος σε παραίτηση. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ή ο θιγμένος υποτίθεται Υπουργός, επειδή κάποιος κάποτε έγραψε ότι κάποιος είπε κάποτε κάτι υποτιμητικό - απαξιωτικό γι’ αυτόν.

Στόχος όμως κατέστησαν τελικά οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Και σας ρωτώ κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχετε την εντύπωση κάποιος / κάποιοι από εσάς ότι μετά από τρία χρόνια δουλειάς και συνεργασίας, μετά από τρία χρόνια που περάσαμε από τη φωτιά κυριολεκτικά, δεν γνωρίζει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ποιος είναι ο Υπουργός και ο Υπουργός ποιος είναι ο Α/ΓΕΕΘΑ; Ότι η οποιαδήποτε σχέση μας καθορίζεται από κάτι που έγραψε κάποιος κάποτε ότι είπε κάποιος άλλος κι αυτό είναι όλο; Δεν το γνωρίζετε; Αυτή την εντύπωση έχετε; Δεν καταλαβαίνετε ότι εδώ ο καθένας μας καλείται να λειτουργήσει στο ύψος του θεσμικού του ρόλου, σύμφωνα με το θεσμικό μας ρόλο; Κι οι δύο από κοινού μαζί, μαζί με τη λοιπή Ηγεσία Πολιτική και Στρατιωτική για το κοινό καθήκον, που δεν είναι άλλο από την ισχυροποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων και άρα μια πιο ισχυρή Ελλάδα. Τα βάλαμε λοιπόν κάτω, εξηγηθήκαμε, συμφωνήσαμε και συνεχίζουμε. Συνεχίζουμε προσηλωμένοι στο έργο μας.

Όσο δηλώνω αυτό όλο τον καιρό ότι στηρίζω τη Στρατιωτική Ηγεσία, άλλο τόσο και η Στρατιωτική Ηγεσία δηλώνει ότι στηρίζει εμένα στο έργο μου και μαζί προχωράμε. Και αμφότεροι απολαμβάνουμε της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού, γιατί την εμπιστοσύνη αυτή κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν μας την απένειμε κάποιος χαριστικά, την κερδίσαμε. Την κερδίσαμε τρία χρόνια μέσα από τη φωτιά κυριολεκτικά, αντιμετωπίζοντας κρίσεις πρωτοφανείς, στον Έβρο, στο Αιγαίο. Εκπονώντας έργο, έργο πρωτοφανές σε πρωτοφανή ταχύτητα και πρωτοφανή αποτελεσματικότητα. Και κάτω από τον εξονυχιστικό έλεγχο βέβαια (έτσι επιβάλλεται) της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ξεκοκκαλίσατε όλες τις συμβάσεις και καλά κάνατε. Δεν βρήκατε τίποτα.

Κι έρχεστε τώρα να ελπίζετε ή ελπίζατε μάλλον ότι πού θα πάει, κάποιος θα παραιτηθεί μετά από όλα αυτά. Δεν συνέβη όμως αυτό γιατί υπάρχει κι η μεγάλη εικόνα, υπάρχει το μεγάλο καθήκον, η μεγάλη αποστολή: Η χώρα να κρατηθεί όρθια. Και σ’ αυτό το καθήκον, σας παρακαλώ αφήστε έξω από την πολιτική αντιπαράθεση τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ας μιλήσουμε λοιπόν γι’ αυτό το έργο. Ας επαναλάβω ξανά κάποια στοιχεία αυτού του έργου:

Ø  Συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας στρατηγικού χαρακτήρα: Η MDCA με τις ΗΠΑ, οι δύο αναμορφώσεις που επέτειναν το αίσθημα ασφαλείας ιδίως σε ακριτικά μέρη όπως η Αλεξανδρούπολη. Αυτή η κοινωνία του συμφέροντος που άμα θιγεί το συμφέρον του ενός, θίγεται αυτόματα και το συμφέρον του άλλου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ενίσχυση της ασφάλειας της χώρας, η συμφωνία στρατηγικού χαρακτήρα με τη Γαλλία. Δεν τις στηρίξατε αυτές τις συμφωνίες. Δεν σας έπεισαν ότι ενισχύουν τη χώρα και το στρατηγικό γεωπολιτικό της αποτύπωμα.

Ø  Οι συμφωνίες παρόμοιου αμυντικού χαρακτήρα με το Ισραήλ, με την Αίγυπτο, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τη Σαουδική Αραβία, ενώ αυτή τη στιγμή διαπραγματευόμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας παρόμοιου τύπου συμφωνίες με τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία.

Ø  Τα 172 εξοπλιστικά προγράμματα! Σταχυολογώ με χρονική σειρά όσο μπόρεσα να τα βάλω σε χρονική σειρά. Η αύξηση των διαθεσιμοτήτων των καθηλωμένων μέχρι πρότινος Μιράζ 2000-5. Ήδη πάνω από δέκα είναι διαθέσιμα, πτήσιμα, λειτουργικά στη διάθεση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ø  Η ολοκλήρωση και η ψήφιση των ρυθμίσεων για το πρόγραμμα Viper που το αποφασίσατε εσείς, το υλοποιούμε όμως εμείς. Ήδη πριν από μέρες παραδόθηκε το πέμπτο, εντός των ημερών έρχεται και το έκτο. Από εδώ και πέρα μέσα στο 2023, κάθε μήνα θα προστίθενται περισσότερα στη διαθεσιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας. Η Τουρκία κατ’ αντιστοιχία προσπαθεί ακόμα να μπει σε κάποιο πρόγραμμα αναβάθμισης του δικού της στόλου F-16 στην εκδοχή Viper. Εδώ και τρία χρόνια κι ένα ακόμα που υλοποιείται, εμείς έχουμε ήδη μπει, η Τουρκία με αισιόδοξες προβλέψεις αν όλα πάνε καλά (που δεν είναι χωρίς εμπόδια δρόμος όπως ξέρετε πολύ καλά) θα κάνει κάποια χρόνια για να μπει.

Ø  Ο στόλος των μεταγωγικών αεροσκαφών C-27: Μετά τη σύμβαση εν συνεχεία υποστήριξης ώστε να υπάρχουν ανταλλακτικά, αυξάνονται οι διαθεσιμότητες κι αυτών των αεροσκαφών.

Ø  Το εκπαιδευτικό κέντρο της Καλαμάτας: Ήρθε κάποιος μετά από χρόνια, να λύσει τον «Γόρδιο Δεσμό» του μέλλοντος της εκπαίδευσης των Ικάρων μας. Αν δεν γινόταν αυτό, σήμερα που μιλάμε οι  Ίκαροι της Πολεμικής Αεροπορίας δεν θα διέθεταν εκπαιδευτικό τζετ στην εκπαίδευσή τους. Αυτοί που θα απολαύσουν σε λίγο σήμερα τα Rafale  και αύριο τα F-35 δεν θα διέθεταν στο εκπαιδευτικό κέντρο εκπαιδευτικό τζετ! Γιατί αυτά που είχαμε παρωχημένης τεχνολογίας θα είχαν φτάσει στο τέλος του βίου τους. Το λύσαμε και αυτό. Σε δυο μήνες από τώρα παραδίδεται στην Πολεμική Αεροπορία το πρώτο από τα 10 εκπαιδευτικά τζετ Μ-346 από την ιταλική εταιρία.

Ø  Εσείς σπεύσατε τότε να μιλήσετε για σκάνδαλο. Το σκάνδαλο είναι αυτό που σας περιέγραφα, ότι οι Ίκαροι μιας από τις καλύτερες Αεροπορίες στον κόσμο θα έμεναν σήμερα χωρίς εκπαιδευτικό τζετ επειδή κανένας δεν τόλμησε να λύσει αυτό το Γόρδιο Δεσμό. Το κάναμε.

Ø  Η πρόσκτηση των Rafale: Εντός ημερών καταφτάνουν άλλα δύο στην Τανάγρα, σύνολο 12 κι έπεται η δεύτερη εξάδα μέσα στο 2023.

Ø  Σε δύο - τρεις μήνες αναμένεται η απάντηση των ΗΠΑ στην LOR για τα F-35, έτσι ώστε και αυτή η πρόσκτηση του αεροσκάφους πέμπτης γενιάς, του μέλλοντος αν θέλετε για την Πολεμική Αεροπορία να γίνει πραγματικότητα.

Ø  Η αγορά των Μη Επανδρωμένων: Η πρόσφατη συνέργεια με το Υπουργείο Οικονομικών για τη χρηματοδότηση της ΕΑΒ και τεσσάρων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της χώρας στη σχεδίαση και παραγωγή του ελληνικού Μη Επανδρωμένου Οχήματος.

Ø  Η δρομολόγηση, μετά από μία δύσκολη διαπραγμάτευση με πολλά λεπτά σημεία, της σύμβασης για την πρόσκτηση των κατευθυνομένων βλημάτων Spike NLOS, τρεις συμβάσεις, μία για το Πολεμικό Ναυτικό, μία για το Στρατό Ξηράς (τα ελικόπτερα δηλαδή, την Αεροπορία Στρατού) και μία για την Πολεμική Αεροπορία στην τελική της ευθεία.

Ø  Τα τεθωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης Μ1117: Άλλα τετρακόσια αναμένονται φέτος.

Ø  Η ολοκλήρωση προγράμματος των δύο ΤΠΚ κλάσης “Vosper”: Ναυπηγήθηκαν στα Ναυπηγεία Ελευσίνος, παραδόθηκαν στο Πολεμικό Ναυτικό. Επιτέλους ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2001, ολοκληρώθηκε.

Ø  Τα τέσσερα ταχέα σκάφη ειδικών αποστολών που ενσωματώθηκαν στο Πολεμικό Ναυτικό.

Ø  Τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα ROMEΟ, εντός έτους θα έρθουν τα πρώτα.

Ø  Οι τρεις φρεγάτες Belh@rra: Ήδη η πρώτη ναυπηγείται στη Γαλλία μπροστά από το χρονοδιάγραμμα.

Ø  Η επικείμενη απόφαση που αναμένεται για τις τρεις κορβέτες.

Ø  Ο εκσυγχρονισμός μέσης ζωής των τεσσάρων φρεγατών ΜΕΚΟ που αποφασίστηκε και δρομολογείται.

Ø  Η πρόσκτηση τορπιλών βαρέως τύπου για τα σύγχρονα υποβρύχια. Διέθεταν μέχρι πρότινος τορπίλες τεχνολογίας της δεκαετίας του 1980. Λύθηκε κι αυτό.

Ø  Η νέα διαμόρφωση Δομής Δυνάμεων.

Ø  Η νέα Διοίκηση του Ειδικού Πολέμου.

Ø  Η συμφωνία με τη Γερμανία στο πλαίσιο της ανταλλαγής ώστε να παραχωρήσουμε παρωχημένα και μη υποστηρίξιμα από ανταλλακτικά τεθωρακισμένα οχήματα ΒΜΡ σε αντάλλαγμα με πιο καινούρια, πιο σύγχρονα γερμανικά, τύπου Marder. Άλλα τέσσερα Marder έρχονται εντός των ημερών κι άλλα δύο μέχρι τα μέσα, υπολογίζω, του άλλου μήνα, έτσι ώστε να συμπληρωθεί η πρώτη εικοσάδα. Κι ενδεχομένως αυτό όλο να είναι προπομπός μιας αμυντικής συμφωνίας με τους Γερμανούς. Αλλά η δουλειά συνεχίζεται χωρίς περίσπαση.

Ø  Τρία χρόνια, λοιπόν, παραγωγής έργου με ταχύτητα και διαφάνεια.

Το προσωπικό:

Ø  Αύξηση εισακτέων στις παραγωγικές σχολές.

Ø  Πρόσληψη Επαγγελματιών Οπλιτών -δεκαπέντε χιλιάδες σε βάθος πενταετίας- ώστε να μειωθεί και ο μέσος όρος ηλικίας σε κρίσιμες ειδικότητες ειδικά στις Ειδικές Δυνάμεις.

Ø  Κατάργηση φορολόγησης επιδομάτων στελεχών σε ειδικές κατηγορίες.

Ø  Θέσπιση επιδόματος ειδικών αποστολών, για παράδειγμα τα πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται σε αποστολή. Γίνεται αγώνας δρόμου ώστε αυτή η ρύθμιση να εισαχθεί στο νομοσχέδιο που θα έρθει σε Ψήφιση την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Ø  Το νομοσχέδιο αυτό για τη μέριμνα του προσωπικού. Στο νομοσχέδιο αυτό περιλαμβάνονται είκοσι και πλέον ευεργετικές διατάξεις και οικονομικού αποτυπώματος για τα εν ενεργεία στελέχη, τους αποστράτους, τα μετοχικά ταμεία.

Ø  Η αναδιοργάνωση και η επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου της Εθνοφυλακής, επίσης από τις σημαντικές πρόνοιες αυτού του νομοσχεδίου.

Ø  Και βέβαια στο βάθος το νέο μισθολόγιο από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, την πρόταση επεξεργάζονται αυτή τη στιγμή τα Γενικά Επιτελεία, τη συντονίζει το ΓΕΕΘΑ και σύντομα θα τεθεί προς συζήτηση μαζί με το Υπουργείο Οικονομικών, καθότι υπάρχει ευρύ οικονομικό αποτύπωμα όπως καταλαβαίνετε.

Άρα υπάρχει πολύ έργο κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Ίσως να ενοχλεί κάποιους. Σίγουρα ενοχλεί τους Τούρκους, τους γείτονες, αλλά δεν θα έπρεπε να ενοχλεί κανέναν στην Ελλάδα. Σίγουρα όμως αδικεί κιόλας βασικούς συντελεστές που δούλεψαν με επιτυχία, αντιμετωπίζοντας εκ παραλλήλου και κρίσεις σοβαρές πρωτοφανείς και έφεραν αποτέλεσμα, αλλά σήμερα βάλλονται και καθίστανται μέρος ενός πολιτικού παιγνίου που ξεφεύγει από κάθε όριο. Γιατί αναρωτιέμαι; Γιατί εργάζονται τρία χρόνια απερίσπαστοι προκειμένου  να ισχυροποιηθεί η Ελλάδα; Αυτό κάνουν.

Το έργο όμως υπάρχει και ξέρετε έχει ένα επιμέρους παράδοξο, αδιαμφισβήτητο χαρακτηριστικό, το έργο και το αποτέλεσμα. Μιλάει από μόνο του κι αποστομώνει όποιον το αμφισβητεί.

Επομένως και γι’ αυτό αυτή τη προσπάθεια να απαξιώσετε αυτό το έργο θα πέσει στο κενό και στις εκλογές που θα έρθουν, θα μετρηθούμε για όσα κάνατε ή δεν κάνατε και για όσα κάναμε εμείς. Σε αυτά θα μετρηθούμε και για αυτά θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός κι αυτό που θα αποφασίσει σίγουρα θα είναι υπέρ αυτών που αγωνίζονται και μπορούν να το αποδείξουν για μία ισχυρή Ελλάδα .

Σας ευχαριστώ».

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά