ΣΥΡΙΖΑ: «Ισχύει ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σχεδιάζει την δημιουργία μιας νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων;»
Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος
Το ερώτημα, εάν ισχύει δημοσίευμα ιστότοπου, σύμφωνα με το οποίο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σχεδιάζει «την δημιουργία μιας νέας δομής, συγκροτώντας Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων», απευθύνουν προς τον πρωθυπουργό οι αρμόδιοι τομεάρχες Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας.

Στην κοινή τους δήλωση αναφέρουν: «Δυο μόλις μέρες μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, με βάση το οποίο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, όπως και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ, χθεσινό και μάλιστα επώνυμο δημοσίευμα του ιστότοπου in.gr, προκαλεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά και απορίες, ενώ αποδίδει στον ΑΓΕΕΘΑ πρόθεση δημιουργίας 'μιας νέας δομής συγκροτώντας Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων', δομή που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές».Αφού σημειώνουν ότι «η Κυβέρνηση σιωπά» προσθέτουν ότι «αυτή η σιωπή γεννά ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά και ενισχύει την εύλογη ανησυχία».Ακολούθως ρωτούν: «Ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και όλη η Κυβέρνηση υιοθετούν με τη σιωπή τους το περιεχόμενο, ή μέρος του δημοσιεύματος της ιστοσελίδας in.gr; Εάν ναι, τι μέτρα προτίθενται να πάρουν; Εάν όχι, η σιωπή τους για τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν την κορυφή της στρατιωτικής ηγεσίας είναι ακατανόητη, ανεύθυνη και επικίνδυνη».
Καταλήγοντας υποστηρίζουν ότι «η επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ να κρύβονται για καιρό πίσω από το δάχτυλό τους για το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών, οδηγεί - όπως αποδεικνύεται - σε περαιτέρω ανεύθυνες και επιζήμιες κυβερνητικές συμπεριφορές, ακόμη και σε ευαίσθητα πεδία, όπως αυτό της Εθνικής Άμυνας».

www.ethnos.gr/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά