Δήμος Πύργου και ΣΕΤΤΗΛ ενώνουν δυνάμεις για την ανάδειξη της Ιστορίας και του Πολιτισμού

 *Ανταλλάχθηκαν απόψεις για την προβολή του πολιτισμού και μελλοντικές δράσεις μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της Στρατιωτικής Μονάδας

 

*Παραδόθηκαν στην Διοίκηση της Μονάδας οι δυο εκδόσεις του Δήμου για το 1821 και την Αρχαία Φειά

 

 

Με στόχο την ανάδειξη της Ιστορίας και του Πολιτισμού μεταξύ της Δημοτικής Αρχής Πύργου και της ΣΕΤΤΗΛ Πύργου ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου σε θέματα Τοπικής Ιστορίας  & Πολιτισμού, Ιστορικός και Συγγραφέας Θεόδωρος Λάμπρος πραγματοποίησε επίσκεψη στην εν λόγω στρατιωτική μονάδα στο Πύργο όπου είχε συνάντηση με τον Διοικητή κ. Παρασκευά Κατσιλίδη, τον Υποδιοικητή κ. Παναγιώτη Γκολφινόπουλο και την Αξιωματικό κ. Άννα Κορτέση.

 

(Ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Πύργου σε θέματα Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού – Ιστορικός και Συγγραφέας Θεόδωρος Λάμπρος με τον Διοικητή της ΣΕΤΤΗΛ κ. Παρασκευά Κατσιλίδη και τον Υποδιοικητή Παναγιώτη Γκολφινόπουλο κατά την διάρκεια της συνάντησής τους στην ιστορικό μονάδα).

 

Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ θερμό κλίμα ο Θεόδωρος Λάμπρος αντάλλαξε απόψεις με τους κ.κ. Κατσιλίδη, Γκολφινόπουλο και Κορτέση για δράσεις που μπορούν να γίνουν από κοινού με την ΣΕΤΤΗΛ Πύργου και παρέδωσε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής τις δυο εκδόσεις του Δήμου που αφορούσαν την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στην Ηλεία καθώς και αυτή της Αρχαίας Φειάς όπου γίνεται μνεία για το Ποντικόκαστρο και τα Νεότερα χρόνια.

Ο Διοικητής της Μονάδας κ. Κατσιλίδης αφού ευχαρίστησε τον κ. Λάμπρο για την επίσκεψη αλλά και τις ιστορικές εκδόσεις του Δήμου προς την ΣΕΤΤΗΛ, τόνισε ότι η ΣΕΤΤΗΛ Πύργου έχει αναπτύξει μια πολύ στενή συνεργασία με την Δημοτική Αρχή Πύργου με βασικό στόχο την βελτίωση της στρατιωτικής μονάδας που επιτελεί εκτός από το στρατιωτικό έργο και εκπαιδευτικό αλλά και την ανάδειξη – προβολή του πολιτισμού μέσα από μελλοντικές δράσεις που θα αναπτύξουν από κοινού ο Δήμος Πύργου με την ΣΕΤΤΗΛ.

 

 

(Ο Θεόδωρος Λάμπρος με τον Διοικητή της Μονάδας κ. Παρασκευά Κατσιλίδη και την Αξιωματικό κ. Άννα Κορτέση σε αναμνηστική φωτογραφία).

 

Παναγιώτης Γκολφινόπουλος – Υποδιοικητής ΣΕΤΤΗΛ

«Σκοπός μας η ΣΕΤΤΗΛ να αποτελέσει εστία πολιτισμού»

 

Με την σειρά του ο Υποδιοικητής της Μονάδας Παναγιώτης Γκολφινόπουλος ανέφερε ότι η ΣΕΤΤΗΛ έχει ως βασικό στόχο να αποτελέσει εστία πολιτισμού και για αυτό τον σκοπό επιθυμεί να συνεχίσει την αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δημάρχου Πύργου και της Διοίκησης της Μονάδας. Ο κ. Γκολφινόπουλος ξενάγησε για τον σκοπό αυτό τον κ. Λάμπρο στις εγκαταστάσεις της ΣΕΤΤΗΛ όπου έδειξε το αμφιθέατρο της Μονάδας καθώς και άλλες εγκαταστάσεις όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν στο μέλλον πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

«Η ΣΕΤΤΗΛ να αποτελέσει φάρο πολιτισμού»

Την ικανοποίησή του από την επίσκεψη στην ιστορική μονάδα εξέφρασε ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Θεόδωρος Λάμπρος τονίζοντας τις άριστες υπηρεσίες που παρέχει η ΣΕΤΤΗΛ προς τους εκπαιδευόμενους αφού λειτουργεί η Σχολή Εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών. Πρόσθεσε δε ότι σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι η συνεργασία με την ΣΕΤΤΗΛ Πύργου με σκοπό να αναδειχθεί ο πολιτισμός μέσα από μελλοντικές εκδηλώσεις.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι η ΣΕΤΤΗΛ να αποτελέσει ένα μέρος όπου πέρα από τις στρατιωτικές υπηρεσίες αλλά και τις τεχνικές που παρέχει στους στρατεύσιμους, να καταστεί φάρος πολιτισμού. Υπάρχει η διάθεση και η επιθυμία από την πλευρά της Διοίκησης του στρατοπέδου, οπότε ξεκινά μια όμορφη συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών όπου ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης της ιστορικής μονάδας».

skalistiri.news

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά