Οι αναχαιτήσεις γίνονται και γυναικεία υπόθεση

 

Οι αναχαιτήσεις γίνονται και γυναικεία υπόθεση | tovima.gr


ΗΠολεμική Αεροπορία τιμά σήμερα, 8 Νοεμβρίου, τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ και με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να σταθώ σε ορισμένους αφανείς ήρωές της. Θα αποφύγω να αναφερθώ σε ονόματα όχι για κανένα ιδιαίτερο λόγο, αλλά επειδή η Πολεμική Αεροπορία δεν κάνει διακρίσεις στα στελέχη της είτε αυτοί είναι ιπτάμενοι, είτε είναι τεχνικοί εδάφους, είτε ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, είτε είναι άνδρες ή γυναίκες.

Περίπτωση πρώτη: Επισμηνίας σε αεροπορική βάση, είχε, προ ημερών, ένα τραγικό ατύχημα, όταν μια δεξαμενή αεροσκάφους έπεσε πάνω της τραυματίζοντάς της σοβαρά. Αποτέλεσμα; Να νοσηλευτεί σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο. Η επισμηνίας επέστρεψε με σοβαρότατα τραύματα στην υπηρεσία της. Χωρίς να ζητήσει αποζημίωση για τον σοβαρό τραυματισμό της, χωρίς να απαιτήσει να βγει με μειωμένη σύνταξη, ή να αποχωρήσει από την υπηρεσία της, χωρίς καν να διαμαρτυρηθεί έτσι τραυματισμένη συνεχίζει την δουλειά της μέσα στην αεροπορική βάση κερδίζοντας τον θαυμασμό των συναδέλφων της.

Περίπτωση δεύτερη: Οι τεχνικοί εδάφους της Πολεμικής Αεροπορίας (σε όλες τις αεροπορικές βάσεις), οι οποίοι εδώ και χρόνια καταφέρνουν αμέσως μετά την προσγείωση από διάφορες αποστολές των μαχητικών αεροσκαφών να τα ετοιμάζουν σε χρόνο ρεκόρ έτοιμα πάλι για άμεση απογείωση σε νέες αποστολές. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι ταχύτητες ετοιμασίας ενός αεροσκάφους να είναι τόσο μεγάλες που προκαλούν τον θαυμασμό των συναδέλφων τους στις χώρες- μέλη του ΝΑΤΟ.

Περίπτωση τρίτη: Είναι πλέον γεγονός (και από αυτήν την στήλη το διαβάσατε πολλές φορές) ότι στα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονται και γυναίκες. Ελληνίδες που δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, καλά εκπαιδευμένες, ψύχραιμες και κυρίως αποφασισμένες να θέσουν εις πέρας οποιαδήποτε αποστολή τους ανατεθεί. Ακόμα και αποστολή με εμπλοκή τουρκικού αεροσκάφους που παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο. Μία δε εξ αυτών, είναι η πρώτη Ελληνίδα που αντιμετώπισε με το μαχητικό της τον εναέριο εισβολέα και αφού τον αναγνώρισε, τον αναχαίτισε με όλους τους κανόνες του διεθνούς αεροπορικού δικαίου σε ύψος 19.000 ποδών στο Αιγαίο.



Οι αναχαιτήσεις γίνονται και γυναικεία υπόθεση - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online (tovima.gr)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά