Με πρωτοβουλία του Κ. Μητσοτάκη καταργήθηκε η ειδική εισφορά υπέρ των Μετοχικών Ταμείων

 




Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Αντώνιος Μυλωνάκης, με θέμα «Ειδική Εισφορά του Προσωπικού που είναι Ασφαλισμένο στα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων», σας γνωρίζω τα ακόλουθα: 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του ν.3986/2011(Α΄152), καθιερώθηκε ειδική εισφορά 1% επί των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, που είναι ασφαλισμένοι στο Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων (Τ.Π.Δ.Υ.). Για όσους υπαλλήλους του Δημοσίου δεν είναι ασφαλισμένοι στο υπόψη Ταμείο, η εισφορά αποδίδεται υπέρ του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), ενώ για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) αποδίδεται υπέρ των Μετοχικών Ταμείων (Μ.Τ.). 

Στο πλαίσιο των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ είχε προτείνει προς το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων την κατάργηση της προαναφερθείσας εισφοράς και για τα στελέχη των ΕΔ, διάταξη η οποία συμπεριλήφθηκε σε σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, αποδεικνύοντας εμπράκτως την πάγια βούλησή της για την ρεαλιστική αντιμετώπιση των αιτημάτων των στελεχών και την επίλυση τυχόν αδικιών. 


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά