Η κυβέρνηση δεν έκανε αποδέκτες τις προτάσεις του ΣΑΣΜΥ



Για την ενημέρωση των Μελών και φίλων του ΣΑΣΜΥ. 

Ήρθε στο email του ΣΑΣΜΥ δελτίο τύπου από το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και αφορά τροπολογίες που κατατέθηκαν αλλά δεν έγιναν αποδεκτές από την κυβέρνηση στο νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας . Διαβάζοντας τα δελτία τύπου αντιληφθηκαμε ότι αρκετές από τις προτάσεις και θέσεις του ΣΑΣΜΥ όχι απλά έγιναν αποδεκτές από κάποιον πολιτικό φορέα αλλά κατατέθηκαν και ως τροπολογία στην βουλή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου εργασίας. Το δυστύχημα είναι ότι η κυβέρνηση δεν τις έκανε αποδέκτες.

 Εάν είχε κάνει τις τροπολογίες αποδέκτες 1. Θα σταματούσε η κράτηση του Ν. 4093 / 12 αφορά τους απόστρατους και ήταν μάλιστα δέσμευση του υπουργού. 2. Θα υπήρχε αύξηση στις αποδοχές των μαθητών ΣΜΥ 3.Θα κέρδιζαν τα στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων που έχουν υπηρετήσει σε μονάδες εκστρατείας το δικαίωμα να αναγνωρίσουν επιπλέον μια 5ετια για λόγους δικαιοσύνης μιας και αυτό που ψηφίστηκε δίνει το δικαίωμα σε όλους να αναγνωρίσουν μάχιμη πενταετία είτε υπηρέτησαν σε μονάδες εκστρατείας είτε όχι. 4. Θα πλήρωνε το κράτος τις εισφορές για όσους αποστρατευτουν με ευθύνη της υπηρεσίας έως να συμπληρώσουν τα 40 συνταξιμα ετη . Οπως γίνεται με τους δικαστικούς για τους οποίους πέρασε και ψηφίστηκε η διάταξη. Ευελπιστούμε να γίνουν νόμοι του κράτους σε μελλοντικό χρόνο.
















Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά