Με απόλυτη επιτυχία η εκδήλωση του ΣΟΕΔ για το διαδίκτυο

 



Σε μια εποχή που το το διαδίκτυο έχει ανοίξει νέους ορίζοντες πληροφόρησης και επικοινωνίας στη ζωή μας, αλλά ταυτόχρονα ελλοχεύουν σε αυτό και σοβαροί κίνδυνοι, ειδικά για παιδιά και έφηβους, κυρίως από επικίνδυνα διαδικτυακά παιχνίδια που έχουν εισβάλλει στην καθημερινή πραγματικότητα τους, το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων σε συνεργασία με την ΕΚΠΟΛ Θεσσαλίας υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο «Πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ασφάλειας στο κυβερνοχώρο - Ο ρόλος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας στο Βόλο με ομιλητή τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Βασίλειο Ε.Παπακώστα.

Τα  θέματα που  αναπτύχθηκαν ήταν παγίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τρόποι προστασίας, προσωπικά δεδομένα, σεξουαλικός εξαναγκασμός και εκβιασμός, διαδικτυακός εκφοβισμός, απάτες μέσω διαδικτύου, ψηφιακή υποκλοπή δεδομένων, ασφάλεια λογαριασμών, διαδικτυακά παιχνίδια και εθισμός.

Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε σε μορφή συνέντευξης με ερωτήσεις που έκανε η δημοσιογράφος Άρτεμις Καλαμογιώργου, ενώ δόθηκε η δυνατότητα στο κοινό να κάνει ερωτήσεις και  προβλήθηκαν  επεξηγηματικά βίντεο που έχει δημιουργήσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) μερίμνησε να δοθεί η δυνατότητα και σε συνανθρώπους μας με προβλήματα ακοής να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, καθώς υπήρχε  παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα από την  κα Γαλήνη Σαπουντζάκη - Επίκουρη Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την κα Αλεξία Πρίγκου - Διερμηνέα. Αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας ήταν να συμμετάσχουν ενεργά  άνθρωποι με προβλήματα ακοής  οι οποίοι μας  τίμησαν με την παρουσία τους κάνοντας μάλιστα και ερωτήσεις στον κ. Παπακώστα.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος π. Επιφάνειος, ο Πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Γιώργος Κίτσιος και ο πρόεδρος του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων Δημήτρης Κοντούρης.Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής της ΝΔ Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, το μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Τσιμπανάκος, ενώ η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος και οι Βουλευτές Χρήστος Μπουκώρος, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας και Κατερίνα Παπανάτσιου εκπροσωπήθηκαν από αντιπροσώπους και απέστειλαν επιστολές για καλή επιτυχία.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι του Δήμου Βόλου, των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας της Μαγνησίας καθώς και  ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου. Επίσης παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου, του ΟΕΒΕΜ, του Συλλόγου «Φλόγα», του Ορφανοτροφείου Βόλου, της Ένωσης Συλλόγων γονέων μαθητών α’ & β’ βάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, του Συλλόγου Τριτέκνων Μαγνησιας, της «Πρότασης Ζωής», του Συλλόγου Κωφών και Βαρηκόων Ν. Μαγνησίας "Αργω", του ΑΧΕΠΑ Βόλου,του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη», του α’Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου, του Συλλόγου Εν Τρικερίω, της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων και του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν.Μαγνησίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων ευχαριστεί θερμά όλους όσους βοήθησαν να υλοποιηθεί αυτή η εκδήλωση καθώς και όλους όσους παραβρέθηκαν μικρούς και μεγάλους.

 




Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά