Συνάντηση ΥΦΕΘΑ Νικόλαου Χαρδαλιά με τον Βούλγαρο ομόλογό του Γιορντάν Μποζίλοφ στη Σόφια

 

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς σήμερα Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Βουλγαρία, συναντήθηκε στο Υπουργείο Άμυνας, σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, με τον Βούλγαρο ομόλογό του κ. Γιορντάν Μποζίλοφ (Yordan Bozhilov).

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι διαχρονικά ισχυρές και φιλικές σχέσεις των δυο χωρών, πυλώνας της κοινής στρατηγικής και στενής συνεργασίας τους στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, για ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Οι δύο Υφυπουργοί, ανέπτυξαν θέματα και αντάλλαξαν απόψεις για την ενίσχυση και αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο κρατών, καθώς και την από κοινού διαχείριση των προκλήσεων και απειλών που αντιμετωπίζει σύσσωμη η Ευρώπη και η Ανατολική Μεσόγειος.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε την έδρα της Military Academy “GS Rakovski”, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της, Υποστράτηγος Τοντόρ Ντότσεφ (Todor Dochev). Ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε για την οργάνωση, τα προγράμματα στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, ενώ είχε σύντομη περιήγηση στις εγκαταστάσεις της.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά